Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Törlik a 2023-as Kínai Nagydíjat

Hivatalos: Törlik a 2023-as Kínai Nagydíjat

F1
A Forma–1 vezetői péntek délelőtt egy rövid hivatalos közleményben megerősítették, a koronavírussal kapcsolatos szigorú szabályozások miatt a következő versenyzezonban is elmarad a Kínai Nagydíj.

Az elmúlt hetekben több megbízható forrás is tényként kezelte, hogy a Kínai Nagydíjat 2023-ban sem lehet megrendezni az ázsiai országban jelenleg érvényben lévő szigorú COVID-előírások miatt, melyek ellehetetlenítik a nagy létszámú tömegrendezvények lebonyolítását és megnehezítik a külföldiek beutazását.

Azt, hogy a Kínai Nagydíj sorsa kérdéses, az F1 ügyvezető igazgatója, Stefano Domenicali is megerősítette még a 2022-es szezon vége előtt. Ő azonban akkor még úgy fogalmazott, vizsgálják a lehetőségeket; nem beszélt végleges törlésről.

Fotó: XPB

A mai napon viszont hivatalossá vált, hogy eldőlt a 2023-as Kínai Nagydíj sorsa. Az F1 vezetői egy rövid közleményben tudatták a nyilvánossággal, hogy törlik a viadalt. „A szervezőkkel és az illetékes hatóságokkal folytatott párbeszédet követően megerősíthetjük, hogy a 2023-as Kínai Nagydíj nem kerül megrendezésre a COVID-helyzet okán fennálló nehézségek miatt” – írták.

A közleményben most jelezték, egyelőre dolgoznak a pótláson. „A Forma–1 jelenleg is vizsgálja az alternatív lehetőségeket a futam helyettesítésével kapcsolatban és a kellő időben további tájékoztatást fog adni” – tették hozzá, jelezve, hogy még nem született végső döntés a pótlással kapcsolatban.

Kínába legutóbb 2019-ben látogatott a királykategória mezőnye, azóta a vírushelyzet miatt minden versenyt törölni kellett. Ami a helyszín szerződését illeti, tavaly novemberben 2025-ig meghosszabbították azt, így lehet még esély a visszatérésre.

A 2019-es Kínai Nagydíj rajtja (Fotó: MTI/EPA)
Borítókép: Rajtra készül a mezőny a sanghaji pálya célegyenesében (Fotó: Copyright: XPB Images)

További tartalmak