Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton a csúcson, Leclerc hibázik, a Red Bull jobban tart a Mercedestől

Hamilton a csúcson, Leclerc hibázik, a Red Bull jobban tart a Mercedestől

Sport Bild
A Red Bull tanácsadója attól tart, jövőre már nem marad győzelem nélkül Lewis Hamilton, és azt is elmondta, miért a Mercedest érzi nagyobb fenyegetésnek a Ferrari és Charles Leclerc helyett.

A fennállása legdominánsabb szezonját teljesítette 2022-ben a Red Bull csapata. A szezonban rendezett 22 versenyből 17-et ők nyertek, Max Verstappent pedig már négy futammal a vége előtt bajnokká avatták, ráadásul rekordot jelentő pontelőnnyel zárt. Történt mindez egy olyan évben, melyben a Red Bull autója nem is emelkedett ki annyira, mint mondjuk 2013-ban.

Miközben Max Verstappen elismerte, ezt az idényt nehéz lenne felülmúlniuk, Helmut Marko tanácsadó egyértelművé tette, ettől még célba veszik az ismétlést. „Szeretnénk 2023-ban ugyanilyen dominánsak lenni. Még úgy is, hogy nagyon nehéz lesz, de van még tér a fejlődésre” – jelentette ki a német Sport Bildnek.

Azt is elmondta, miben lát fejlődési potenciált. „A megbízhatóságunkon van mit javítanunk. Az első három versenyen három műszaki hiba miatti kiesésünk volt. Brazíliában pedig a beállítások nem stimmeltek. Rendkívüli szezonunk volt, de nem volt minden tökéletes. És mindig tökéletes napra van szükségünk a Mercedes és a Ferrari legyőzéséhez.”

Miközben idén az egész évet tekintve a Ferrari volt a fő ellenfelük, az osztrák elárulta, 2023 kapcsán ő inkább tart a Mercedestől.

„A Ferrari erős, de a Mercedes összességében erősebb csomaggal rendelkezik. Különösen egy olyan versenyzővel, mint Lewis Hamilton. Még mindig csúcsversenyző. Noha a Ferrarinak Leclerc személyében szintén van egy nagyon jó versenyzője, ő még hibázgat”

– indokolt Marko.

Fotó: XPB

Hiába tehát Hamilton F1-es pályafutásának első nyeretlenül zárt szezonja és a George Russelltől elszenvedett házon belüli veresége, a Red Bull tanácsadója továbbra is a hétszeres bajnokot látja Verstappen legfőbb ellenfelének. Kizártnak tartja, hogy a brit jövőre is győzelem nélkül maradjon.

„Attól tartok, hogy sajnos nem fog. A Mercedes az év során közelebb került hozzánk. Még nincsenek egy szinten velünk, de több fejlesztési idejük lesz a szélcsatornában. Túlzottan azonban nem aggódom. Jó úton járunk 2023 kapcsán, és itt van nekünk Max, a mezőny legjobb versenyzője”

– emelte ki.

Marko sosem titkolta, hogy a Red Bullon belül Verstappent tekinti az első számú versenyzőnek, és Sergio Pérezt nem helyezi ugyanarra a szintre, mint a hollandot. A mostani interjúban is arról beszélt, hogy egy bajnokságban nem lát sok esélyt a mexikóinak. „Checo biztosan képes nyerni egy-két versenyt, de hogy Maxnak egy szezonon át kihívója legyen, azt nem tudom elképzelni pillanatnyilag. És összességében nem is látok senkit, aki azonos feltételek mellett képes lenne erre” – mondta a tanácsadó.

Borítókép: Lewis Hamilton, Max Verstappen, Helmut Marko és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak