Musorujsag
Élő Eredmények
×

Olaszországban tesztel a Ferrari az idei autójával

Olaszországban tesztel a Ferrari az idei autójával

Motorsport, Ferrari
Holt idény ide vagy oda, a Ferrari az idei autójával száguld ezekben a napokban a saját versenypályáján. Kedden Carlos Sainz vezette az F1-75-öst Fioranóban.

Bő két héttel a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után a Ferrari újra a versenypályán. A vörös csapat nem szabályt szeg, hanem a Forma–1 hivatalos gumibeszállítójának, a Pirellinek a munkáját segíti ebben a két napban. Az olasz gyártó még decemberben beiktatott pár gumitesztet, melyek keretében a 2023-ra szánt esőgumikat mérik fel élesben.

A keddi első napon Carlos Sainz vezette a 2022-es F1-75-ös modellt, melyre a teszt során a kék jelölésű esőgumik és a zöld jelölésű köztes esőgumik is felkerültek. Segítségükre volt, hogy előző éjjel esett az eső a térségben, így kora reggel eleve vizes pálya várta Sainzot.

Módosították is gyorsan az eredeti tervet, és a mesterséges felvizezés helyett mindjárt a köztes gumikon kezdtek, és felmérték, mikor jön el az úgynevezett váltópont, vagyis mikortól érdemes slickekre cserélni. Ezt követően, amikor már felszáradt a pálya, jött a mesterséges bevizezése, és előkerültek a komoly javításra szoruló extrém esőgumik is, melyek teljesítményével nem elégedett a mezőny.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

A program szerdán már Charles Leclerc-rel folytatódik, akinek a Ferrarihoz hasonlóan ez lesz az utolsó tesztnapja ebben az évben.

A Pirelli egyébként már a hétvégén elkezdte a munkát az esőgumikkal. Az Alfa Romeóval és Robert Kubicával a franciaországi Paul Ricard-versenypályán köröztek szombaton és vasárnap. A lengyel tesztversenyző többféle esős keveréket próbára tett.

A Pirelli emellett azt is igyekszik felmérni, hogyan működnek az esőgumik kerékmelegítő paplanok nélkül. A két esőgumi esetében a melegítőket már 2023-ban szeretnék elhagyni.

Képgaléria:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/12/Sainz-Pirelli-teszt-1-864x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

További tartalmak