Musorujsag
Élő Eredmények

Buta lépéseket tett Ricciardo a távozása óta a Red Bull főnöke szerint

Buta lépéseket tett Ricciardo a távozása óta a Red Bull főnöke szerint

Mirror
A Red Bull csapatfőnöke szerint Daniel Ricciardo csinált pár butaságot azóta, hogy elhagyta a csapatukat, de helyesnek érezték visszafogadni tékozló fiukat.

Nélkülöznie kell a Forma–1-nek 2023-ban Daniel Ricciardót. A még a nehéz időkben is sokat mókázó ausztrál karaktere kétségkívül hiányozni fog, ám nem teljesen kell lemondanunk róla, hiszen a Red Bull a harmadik számú versenyzőjének szerződtette, így pár futamon viszontláthatjuk őt a paddockban, és jó eséllyel látványos kampányvideókban is feltűnik majd.

Miközben a nyolcszoros futamgyőztes az elmúlt két év mclarenes vergődése és a gyenge eredmények ellenére sem bánta meg, hogy 2018-ban váratlanul hátat fordított az időközben újra bajnokká vált Red Bullnak, a bikás csapatnál egyértelmű hibának tartják a négy évvel ezelőtti döntését. Max Verstappen után most a csapatfőnök Christian Horner is utalt rá, szerinte Ricciardo bakot lőtt a csapatváltásaival.

„Daniel tinédzserként csatlakozott hozzánk, és nálunk nőtt fel. Nagyszerű sikereket ért el velünk. Aztán elment, csinált valami butaságot, más csapatoknál versenyzett, és sosem igazán működött a dolog”

– foglalta össze Horner Ricciardo elmúlt négy évét.

A Mirror által idézett brit szerint nem kérdés, hogy a Red Bull jól döntött Ricciardo visszafogadásával. „Daniel egy nagyszerű személyiség, igazán karakteres. Úgy éreztük, helyes lépés visszahozni őt a csapathoz. És természetesen kereskedelmi szempontból is, hiszen övé a Forma–1 legnagyobb mosolya” – utalt arra, hogy a szimulátoros munka mellett marketingtéren is szerepet szánnak régi-új versenyzőjüknek.

Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)

Ricciardo úgy érzi, számára most az a legfontosabb, hogy úgy távolodjon el kicsit a királykategóriától, hogy közben azért kapcsolatban maradjon vele. A következő fél évben majd kikristályosodik számára, mennyire hiányzik neki a versenyzés, mennyire akarja az F1-es visszatérést, illetve talál-e magának ülést.

Hornerék a Red Bull-lal szerették volna segíteni őt ebben a folyamatban. „Újra örömét lelheti benne, felfedezheti, hogyan lehet élvezni azt, hogy Forma–1-es versenyző valaki, anélkül a stressz nélkül, amin az elmúlt két évben kellett keresztülmennie” – mondta a csapatfőnök a Ricciardóra váró jövő évről.

Borítókép: Daniel Ricciardo és Christian Horner (Fotó: Red Bull)

További tartalmak