Musorujsag
Élő Eredmények
×

Domenicali tudja: A második hely a Ferrarinál nem elég…

Domenicali tudja: A második hely a Ferrarinál nem elég…

Sky Sports
Egykor a Forma–1 jelenlegi elnöke is volt ebben a helyzetben a Ferrarinál, így nem érte váratlanul jó barátja, Mattia Binotto távozása. Reméli, a vörösök versenyképesek tudnak maradni.

Három éven át emlegette a Ferrari a folytonosság és a fokozatos építkezés fontosságát, ám az idei év végén, amikor visszatértek az élmezőnybe, most megszakad valami. Mattia Binottónak négy szezon után távoznia kell a csapatfőnöki pozícióból, miután az elnökség nem volt elégedett a munkájával.

Binotto utódja 8 év alatt már az ötödik csapatfőnöke lesz a Scuderiának. A legsikeresebb vezetőjük, Jean Todt 2007 végi távozása után Stefano Domenicali alig több mint hat szezont töltött a csapat élén, aztán Marco Mattiaccit bő fél év után leváltották, majd jött Maurizio Arrivabene és most Mattia Binotto négy éve.

Domenicali időközben a Forma–1 elnöke lett, és Binotto jó barátjaként, korábbi munkatársaként, de mégis diplomatikusan kommentálta a fejleményeket, kiemelve, a Ferrarinál már csak így megy ez.

„Amikor második vagy a Ferrarival, az nem elég. Nem szeretnék belefolyni a csapaton belüli viszonyokba. Egy biztos: a legjobbakat kívánom neki”

– mondta Binottóról egy londoni F1-es szórakoztató központ megnyitóján a Sky Sportsnak.

Binotto lemondása két héttel azután jött, hogy a Ferrari alaptalannak nevezte a csapatfőnök személyével kapcsolatos találgatásokat. A szakmán belül sokan vélik úgy, hogy a főnökváltás visszavetheti a Ferrarit, hiszen hiába rendelkeztek stabil alapokkal, a vezetőség átszervezése időbe telhet, és nincs rá garancia, hogy harmóniában zajlik.

Stefano Domenicali és Jean Todt (Fotó: Davenport / xpb.cc)

Domenicali reméli, hogy a Ferrari versenyképes tud maradni 2023-ban. „Én ugyanebben a helyzetben voltam sok évvel ezelőtt. Jó lenne, ha (Binotto) összeszedett maradna, hinne magában.”

„Emellett természetesen azt is remélem, hogy a Ferrari megtalálja a megfelelő megoldást arra, hogy sínen maradjon, mert nagy visszatérés volt az övék az elmúlt két év után. Szükségünk van egy versenyképes Ferrarira, és szükségünk van-egy jó, erős csapatra, erős versenyzőkre, akik a többiekkel küzdenek.”

Domenicali határozottan hiszi, hogy a következő év nemcsak szorosabb bajnokságot hozhat, de mindjárt háromesélyes csatát is a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari között. „Ez az álom. Nem álom, ez több egy álomnál, szerintem meg fog történni. Biztosra veszem, hogy több csapat lesz harcban az első helyért, és a többi pozícióért is. Az a cél, abban bízunk, hogy az utolsó versenyen még küzdelem lesz, igazi sportos küzdelem, és minden adott ehhez. Szerintem mindenki nagyon várja a bahreini első versenyt.”

Borítókép: Mattia Binotto és John Elkann (Fotó: Ferrari)

További tartalmak