Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda: Ki lesz a vezér? Aki gyorsabb!

Cunoda: Ki lesz a vezér? Aki gyorsabb!

GMM
Az Alpha Tauri japán versenyzője, Cunoda Juki egyértelmű és logikus választ adott arra a szezon végén többször felmerülő kérdésre, ki lesz a csapat vezére a következő szezonban, ő vagy a Mercedes kötelékéből érkező Nyck de Vries.

Az előző években a rutinos Pierre Gasly volt a Red Bull második számú alakulatának vezérpilótája, csapatváltása után pedig nem egyértelmű, ki veszi majd át a helyét, Cunoda Juki, aki harmadik szezonját kezdi majd az alakulatnál, vagy Nyck de Vries, aki mindössze egy királykategóriás futamon indult, de számos csapattal dolgozott már tartalékosként.

Korábban pedig több szériában is fontos tapasztalatokat szerzett. Részben emiatt az év végén az Alpha Tauri és a Red Bull vezetői is utaltak rá, hogy de Vries lesz a vezérpilóta, hiszen mindent összevetve több versenyrutinnal bír.

Később aztán árnyalták a képet, kiemelve, hogy Cunoda is egyre jobban kiismeri magát a királykategóriában. Ami a japán versenyzőt illeti, ő nemrég igencsak egyértelmű választ adott, amikor neki is feltették a kérdést, ki lesz az Alpha Tauri vezére. „Úgyis a gyorsabb srác kerül a csapat élére” – jelentette ki a japán.

Cunoda Juki (Bearne / XPB Images)

„Szóval nem érdekel, vezér leszek-e, vagy sem, csak és kizárólag a munkámra fogok koncentrálni. Sokat kell még tanulnom és fejlődnöm. Nyilvánvalóan nagyobb lesz a felelősségem, mint idén volt, mert Pierre távozik. De hiszem, hogy képes lehetek rá. Erősebben jövök vissza” – emelte ki.

Ami a 2022-es teljesítményt illeti, Cunoda többször elmondta, érzi, hogy fejlődött debütáló szezonja óta, melynek első része a vártnál jóval gyengébben sikerült, később viszont fokozatosan „magára talált”. Idén végig jobban dolgozott, ez viszont „láthatatlanabb” volt az Alpha Tauri ugyanis csapatszinten visszaesett 2021-hez képest.

„Idén összességében jól haladtam, és elégedett vagyok a formámmal” – összegzett. „Nyilvánvaló, hogy sokat kell még fejlődnöm, főleg a következetesség terén. De legalább tisztában vagyok a jövő évi célommal. Pierre-nek is hálával tartozom. Az előző két évben nélküle nem tudtam volna ilyen szintű előrelépést tenni. Rengeteg dolgot tanultam tőle. Hiányozni fog, de az biztos, hogy eddig öröm volt vele dolgozni” – zárta gondolatát.

Cunoda Juki és Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak