Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly nem aggódik Ocon miatt: Már felnőttünk!

Gasly nem aggódik Ocon miatt: Már felnőttünk!

RacingNews365
Noha a gokartos idők óta feszült közöttük a hangulat, Pierre Gasly jelezte, nem számít nehézségekre új csapattársával, Esteban Oconnal, hiszen mindketten sokat fejlődtek és már kölcsönösen tisztelik egymást.

Sokan meglepődtek, amikor kiderült, hogy az Alpine úgy döntött, Pierre Gasly-val pótolja az Aston Martinhoz szerződő Fernando Alonsót, a két francia versenyző között ugyanis közismerten feszül némi ellentét: gyermekkorukban ugyan jó barátságot ápoltak, ez idővel a rivalizálás hatására inkább ellenségeskedésbe fordult.

A csapat vezetői persze azóta többször jelezték, mindez nem számított a döntéshozatali folyamatban, hiszen azt nézték, kivel érhetnek el legjobb eredményeket. Ráadásul biztosak benne, hogy a két versenyző van elég rutinos és érett ahhoz, hogy félretegyék a múltban történteket.

Egyelőre az érintettek is ezen a véleményen vannak. Pierre Gasly nemrég egy hosszabb interjúban emelte ki, ő is és Gasly is felnőtt már, ezért nem számít nézeteltérésekre. „Az egész mezőnyből Esteban ismerem leghosszabb ideje” – nyilatkozta a RacingNews365-nek. „Hatévesek voltunk, mikor először találkoztunk, húsz évvel ezelőtt. Hosszú közös múltunk van.”

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

„Sok mindent elért, mióta mindketten bekerültünk az F1-be. Megvalósítottuk az egyik álmunkat, megkaptuk a lehetőségeinket, mindketten nyerni akarunk, és bajnokok akarunk lenni. Az nem titok, hogy vannak hullámvölgyeink, de érettebbek vagyunk, mint korábban” – tette hozzá.

„Egy gyári csapatnak vezetünk, és felelősek vagyunk érte. Mindketten tisztában vagyunk vele, hogy előnyünkre válik, ha jól együtt tudunk működni, és azon dolgozunk, hogy gyorsabb autónk legyen. Ezért nem aggódom, egyáltalán nem. Szerintem ez egy lehetőség arra, hogy elfelejtsük a múltat és egészséges munkakapcsolatunk legyen. Eddig minden nagyszerűen ment, és már volt pár megbeszélésünk is” – árulta el.

Noha Gasly kiemelte, csapattársával tisztelik egymást és egy nagy istállóért küzdenek, azt képviselik, az interjú végén megjegyezte, teljesen nem lehet kizárni, hogy egyúttal versengjenek is egymással, az pedig, hogy a két márkatárs között van valamiféle egészséges rivalizálás, szerinte teljesen rendben is van.

„Ugyanaz a helyzet, mint ami Juki (Cunoda), Danyiil (Kvjat) és Brendon (Hartley) esetében is volt. Ha az F1-ben versenyzel, akkor nyerni akarsz. Nem számít, hogy a csapattársakról, vagy más versenyzőkről van szó, végső soron mindent azért csinálsz, hogy te legyél a legjobb. De lennie kell egy egészséges rivalizálásnak közted és a csapattársad között, miközben azért tudod, hogy a csapat az első, és nagyon fontos, hogy jól együtt tudjatok működni” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak