Musorujsag
Élő Eredmények

Tagadja a Red Bull, hogy Pérezt akarná ösztökélni Ricciardo szerződtetésével

Tagadja a Red Bull, hogy Pérezt akarná ösztökélni Ricciardo szerződtetésével

Servus TV
Nem áll szándékában a Red Bullnak megversenyeztetni Sergio Pérezt és Daniel Ricciardót. Helmut Marko szerint nem erről szól az ausztrál visszafogadása.

A szezonzáró után jelentette be a Red Bull, hogy a 2014 és 2018 között náluk versenyző Daniel Ricciardo visszatért a csapatukhoz harmadik számú versenyzőként. Viszonylag kötetlen munkakört kapott, ami elég komoly ahhoz, hogy kapcsolatban maradjon a Forma–1-gyel, és az ajtóban tartsa a lábát, de nem annyira leterhelő, hogy a nyolcszoros futamgyőztes ne szakadhatna el egy kicsit a királykategóriától, hogy megtalálja önmagát, az önbizalmát és a sikeréhségét.

Felmerült, a visszatérésre áhítozó Ricciardo akár Sergio Pérez helyzetét is veszélyeztetheti. A mexikói szerződése 2024 végéig szól, ám a múlt alapján a Red Bullnál az ilyesmi nem feltétlenül jelent életbiztosítást. Helmut Marko tanácsadó a Servus TV Sport und Talk című műsorában viszont egyértelművé tette, nem az a szándékuk, hogy nyomást gyakoroljanak mexikói versenyzőjükre, vagy hogy megversenyeztessék őket a második ülésért.

„Nem. Sergio Pérez szerintem bizonyította, hogy nagyon magas szinten versenyez. És ha Max nincs ott, ott van Sergio. Két utcai versenyt nyert meg”

– emelte ki, hogy elégedett Pérez idei teljesítményével.

Daniel Ricciardo és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Ricciardo alkalmazása kapcsán pedig elmondta, azért szerződtették őt, mert megtehették. „Mi egy nagyon nagy csapat vagyunk. Úgy tudom, az összes csapat közül a miénké a legnagyobb szponzorbevétel. Hihetetlenül sok kötelezettségünk van, sok bemutatózás, fellépések Amerikában. És ki lenne jobb erre, ha nem Ricciardo a nagy mosolyával és a shoey-jával, meg mindennel, ami a műsora része. Emellett rendkívüli tapasztalattal rendelkezik. Amennyiben szükség lesz helyettesítésre, és ilyenkor jó egy versenyző, aki tudja, hogyan kell célba vinni az autót.”

„De nincs szó arról, hogy nyomást akarunk gyakorolni Sergióra” – tette egyértelművé az osztrák tanácsadó.

Marko egy másik, az Auto Motor und Sportnak adott interjúban eközben szintén dicsérte Pérezt, miközben azt is jelezte, nem olyan magasak az elvárásaik vele szemben, mint Max Verstappennel szemben. „Az autónk ott tart, ahol Pérez áll. És Pérez egy nagyon jó Forma–1-es versenyző. De nem Verstappen” – állapította meg.

Borítókép: Daniel Ricciardo és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak