Musorujsag
Élő Eredmények

Újra összeáll a Vettel, Schumacher páros

Újra összeáll a Vettel, Schumacher páros

Race of Champions
Ahogy egy évvel ezelőtt, úgy 2023-ban is Sebastian Vettel és Mick Schumacher alkotja Németország csapatát a Bajnokok Tornáján. Lesz min szépíteniük.

Január végén kerül sor a 2023-as Bajnokok Tornájára, melyet az előző évhez hasonlóan Svédországban, Pite Havsbadban rendeznek. Az autó- és motorsportok versenyzőit összegyűjtő esemény ezúttal is két külön megméretésből áll: január 29-én kerül sor az egyéni küzdelemre, vagyis a Bajnokok Tornájára, január 28-án ezt vezeti fel a csapatverseny, a Nemzetek Kupája.

Szerdán kiderült, hogy az F1-es visszavonulása után először versenyző Sebastian Vettel csapattársa a nemzetek küzdelmében az F1-től átmenetileg elköszönő Mick Schumacher lesz. Párosuk már hasonlóan összeszokott duónak nevezhető, mint Sebastian Vettel és Michael Schumacher, ám egyelőre kevésbé sikeresek. A 2022-es jeges-havas versenyen például már a selejtezőben búcsúzniuk kellett, így egyetlen fordulót teljesítettek a csapatversenyen. Idén a javítás lesz a céljuk.

„Nagyszerű visszatérni a Bajnokok Tornájára és viszontlátni a versenyzőket. Még jobb, hogy Sebastiannal versenyezhetek. Remélhetőleg a német csapat hű lesz a hagyományokhoz, és harcban lesz a Nemzetek Kupája-győzelemért. Igazán várom már, hogy ismét jégen vezethessek és némi időt tölthessek a többiekkel. A felhozatal egészen meggyőző”

– mondta a Mercedes újdonsült F1-es tartalékversenyzője.

Sebastian Vettel és Mick Schumacher (Fotó: Race of Champions)

Vettel hozzátette: „Örülök, hogy Mick újra csatlakozik hozzám a Bajnokok Tornáján. Ez lesz az első versenyem az F1-es visszavonulásom óta. Egyikünknek sincs nagy tapasztalata a havon és jégen, ezért meredek volt a tanulási görbénk legutóbb Svédországban” – mondta a négyszeres bajnok, aki az egyéni küzdelemben így is a döntőig menetelt.

„Magamat is megleptem azzal, hogy az egyéni döntőbe jutottam Sébastien Loeb mellé, és alig várom, hogy visszatérhessek, és egy csapatot alkossak Mickkel. Meglátjuk, meddig jut a német csapat a Nemzetek Kupáján.”

Fredrik Johnsson főszervező Mick apjáról, az eseményen korábban rendszeresen részt vevő Michaelről sem feledkezett meg. „Mindannyian gondolunk az apjára, Michaelre, amióta súlyos fejsérülést eredményező síbalesetet szenvedett 2013-ban, és Michael előtt tisztelgünk a transzparensünkkel minden Bajnokok Tornája-esemény előtt. De szebb örökséget nem is képzelhetnénk el annál, hogy Michael fia, Mick is velünk versenyezzen” – mondta Johnsson, kiemelve, jövőre ez lesz az egyetlen alkalom, hogy Schumacher és Vettel együtt versenyez, hiszen egyikük sem tagja az F1 mezőnyének.

A Bajnokok Tornáján sok ismerős arc lesz (viszont)látható. Finnországot a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen és a tavaly az eseményről lemaradó Valtteri Bottas képviseli majd, de résztvevő lesz többek között David Coulthard, Tom Kristensen, Felipe Drugovich, Felix Rosenqvist, Johan Kristoffersson vagy Jamie Chadwick is.

Borítókép: Sebastian Vettel és Mick Schumacher (Fotó: Race of Champions)

További tartalmak