Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ricciardo együtt érzett Piastrival

Ricciardo együtt érzett Piastrival

In The Fast Lane
A McLarentől távozni kényszerülő – és a Red Bullhoz harmadik számú pilótaként visszatérő – Daniel Ricciardo elismerte, együtt érzett fiatal honfitársával és utódjával, Oscar Piastrival a nyári szünet alatt és után játszódó „átigazolási-ügy” alatt.

Miután Fernando Alonso váratlanul bejelentette, hogy elhagyja az Alpine-t és az Aston Martinhoz igazol, őrült pilótakeringő vette kezdetét, melynek egyik főszereplője a fiatal Oscar Piastri volt, kinek csapatváltásához (az Alpine akadémiájáról került a McLaren egyik versenyzői ülésébe) az FIA szerződéses bizottságának beavatkozására is szükség volt.

Piastri az idő előtt menesztett Daniel Ricciardót váltja majd, vagyis a sors furcsa fintoraként a fiatal ausztrál pont rutinos honfitársa helyén debütálhat. Ricciardo ezzel kapcsolatban többször kifejtette már, nincsenek benne tüskék és rossz érzések Piastrival kapcsolatban.

Nemrég azt is elárulta, noha részben az ő helyére ment a játék, még együtt is érzett honfitársával, akire nagy nyomás nehezedett a jogi hercehurca alatt. „Egyértelműen együtt éreztem vele” – jelentette ki a nyolcszoros futamgyőztes az In The Fast Lane  podcastben. „Ne értsék félre, akkor bizonyos értelemben az én karrierem is a feje tetejére állt.”

„Szóval eléggé el voltam foglalva magammal, és azzal, hogy próbáltam kitalálni, mi a fenét fogok csinálni. De ugyanakkor tisztában voltam néhány megjegyzéssel, néhány dologgal, ami felé irányult. Azt hiszem, több okból is együtt tudtam érezni vele” – emelte ki.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Az egyik az, hogy annak a pillanatnak, amikor bekerül a királykategória mezőnybe, ott kell lennie élete legjobbjai között. Ez egy valóra vált álom. Kár, ha az ember nem ünnepelheti meg, vagy nem élvezheti ki. És ez most úgy alakult, hogy minden a sors furcsa fintorán múlott. Belekerült egy helyzetbe, amit nem ő teremtett. Ez csak a végterméke volt az akkor történő dolgoknak” – folytatta.

Az ausztrál motorsportrajongók számára szintén szomorú lehet, hogy Piastri menedzsere az ország korábbi F1-es versenyzője, Mark Webber, akinek tehát közvetve, vagy közvetlenül köze volt Ricciardo gyors menesztéséhez.

A Red Bull tartalékosának véleményét természetesen róla is kikérték, ő pedig jelezte, vele kapcsolatban sincsenek rossz érzései. „Neki is megvan a maga dolga, próbál helyet találni a versenyzőjének. Megértem, hogy az emberek olyanokat mondtak, hogy, egy másik ausztrállal szúrhat ki, meg bla-bla-bla, de én nem így tekintettem erre, és nem úgy éltem meg az egészet, mint ahogyan kívülről tűnhetett” – fogalmazott.

„Mindannyian a legjobbat próbáljuk kihozni magunkból. Oscart még senki sem ismeri igazán versenyzőként, emberként és máris kap durva megjegyzéseket, amikor az emberek a saját elképzeléseiknek adnak hangot. Szóval együtt éreztem vele. Ennek most pályafutása egyik legbüszkébb pillanatának kell lennie. Nem egy olyannak, amiről fél beszélni” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak