Musorujsag
Élő Eredmények
×

A nem versenyzéssel kaszál nagyot Ricciardo 2023-ban?

A nem versenyzéssel kaszál nagyot Ricciardo 2023-ban?

Sportune
Találgatások szerint Daniel Ricciardo versenyzés nélkül is többet kaszálhat a következő évben, mint a korábbi F1-es szezonjai során.

A 2011-es debütálása óta versenyt sem hagyott ki Daniel Ricciardo a Forma–1-ben, 2023-ban viszont egy teljes idényt ki fog. Az ausztrál két év szenvedés után kényszerült a partvonalon túlra, miután a McLaren nagyobb lehetőségeket látott meg honfitársában, Oscar Piastriban.

A fiatal F2-es bajnokért még Ricciardo 2023 végéig szóló szerződését is kész volt felbontani – kártérítés fejében. A nyolcszoros futamgyőztesnek így maradt a harmadik számú versenyzői szerepkör régi csapatánál, a Red Bullnál, no meg a remény, hogy 2024-ben talál magának egy versenyképes autót, és újraindíthatja zátonyra futott pályafutását.

Noha Ricciardo nem is fog versenyezni, a francia Sportune című portál számításai szerint így is az eddigi legjövedelmezőbb éve lehet a 2023-as.

A lap szerint Ricciardo a Red Bull tartalékversenyzőjeként, fejlesztőversenyzőjeként és reklámarcaként 2 millió eurós fizetést fog kapni jövőre, amit a McLaren kárpótlása fog kiegészíteni. A Business Book GP úgy tudja, Ricciardo 21 millió eurót kap az őt idő előtt elzavaró wokingiaktól, vagyis versenyzés nélkül is 23 millió euró üti a markát. Akkora összeg, amekkorát állítólag egy korábbi szezonjában sem kapott.

Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)

Hogy valóban így van-e, azt a szerződések részleteinek ismerete nélkül nehéz lenne bizton állítani. A nyáron egyes források arról számolták be, hogy Ricciardo az eredeti fizetésénél kisebb összeget kap a McLarentől 2023-ra. És mivel az egyes csapatok bónuszrendszereit sem ismerhetjük, az is kérdés, valóban a 2023-as lesz-e Ricciardo legjövedelmezőbb éve.

Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az ausztrálnak versenyzés nélkül sem lesznek anyagi gondjai.

Ricciardo egyébként állítólag fizetésemelést is kapott volna a McLarentől a következő szezonban, és ezt figyelembe véve volt csapata még a kárpótlás kifizetésével együtt sem jár rosszabbul, mintha megtartotta volna a rutinos versenyzőjét. Újoncként Oscar Piastri ugyanis a honfitársa bérének a töredékébe kerül majd nekik.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak