Musorujsag
Élő Eredmények
×

Albon megérti Ricciardót

Albon megérti Ricciardót

Autosport
A Williams versenyzője, Alexander Albon elárulta, megérti riválisát, Daniel Ricciardót, aki miután megtudta, távoznia kell a McLarentől, úgy döntött, inkább kihagy egy évet, ahelyett hogy egy olyan csapathoz igazoljon, melynél a mezőny végén kell küzdenie.

Azt követően, hogy hivatalossá vált, a McLaren felbontja az ausztrál versenyző eredetileg 2023 végéig érvényes szerződését, Daniel Ricciardo több alkalommal is utalt rá, inkább kihagy egy szezont, hogy rendezze sorait, minthogy olyan csapathoz igazoljon, melynél a pontszerzésért is harcolnia kell (ekkor a Williams és a Haas egyik ülése is elérhető volt).

Az év végén aztán kiderült, 2023-ban tesztversenyző lesz, mégpedig a Red Bullnál, ahol néhány kiválasztott hétvégén tartalékpilótaként is számítanak rá. Elsősorban viszont a különböző kereskedelmi eseményeken számítanak rá, valamint a szimulátoros és pályateszteken.

Döntését sokan kritizálták, mondván ezzel messzebb került attól, hogy jövőre visszatérjen a mezőnybe, a 2021-es évadot kihagyó, tavaly pedig eredményesen visszatérő Alexander Albon viszont kijelentette, megérti ellenfelét. Annak ellenére is, hogy saját helyzetét nem akarja a nyolcszoros futamgyőzteséhez hasonlítani.

Alexander Albon és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Én egy kicsit más helyzetben voltam” – fogalmazott, amikor az Autosport az ausztrál döntéséről kérdezte. „Egy héttel azután, hogy kitettek, azt követően, hogy elmentem, máris sikeréhes voltam. De megértem őt, azt, mire gondol. Ha rossz évek állnak mögötted, és most beszélhetnék a 2020-as tapasztalataimról, az masszívan le tud meríteni. Lemerítenek a megjegyzések és nyilván a teljesítményed is. Mi mind arra születtünk, hogy versenyképesek, sikeréhesek legyünk.”

„Mi ebből élünk. Itt minden a teljesítményről szól. Minden arról szól, hogy jó munkát végezzünk. Szóval igen, ez egy nehéz helyzet, nekem is eltartott néhány hétig, amíg sikerült feldolgoznom a versenyzői ülés elvesztésével járó érzelmi hatást” – árulta el.

„Mivel fiatal voltam, úgy éreztem, sosem lesz vége, és tudtam, hogy lesz még lehetőségem. Talán ezt érzi most Mick (Schumacher) is. Azt, hogy rendben, sokat kell még bizonyítania, de alapvetően vissza fog még térni” – folytatta a thai, majd jelezte, visszatérésekor időbe telt, míg megszokta új csapatának környezetét és megértette, hogyan tud hatékonyan együttműködni kollégáival.

„Biztosnak kell lenned, hogy mindenkiből a legtöbbet hozod ki, és mindenki a megfelelő irányba halad a fejlesztéseket illetően. Az emberek pedig máshogy viselkednek, de kulturálisan és mentálisan is van mód arra, hogy az egyénekből jó teljesítményt hozzunk ki. Ezt addig nem teheted meg, amíg nem ismered személyesen az embereket. Ehhez pedig időre van szükség. A következő szezonig még jobban meg kell ismerni a srácokat, mert még új vagyok itt. A lényeg tényleg az, hogy belemerüljünk a részletekbe, és biztosítsuk, hogy jól dolgozunk az új szezonban is” – zárta gondolatát.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak