Musorujsag
Élő Eredmények
×

Brown: Nem tudom, miért nem jöttek az eredmények Ricciardóval

Brown: Nem tudom, miért nem jöttek az eredmények Ricciardóval

Speedcafe
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown továbbra sem tudja megmagyarázni, miért nem hozott jó eredményeket a csapat és Daniel Ricciardo együttműködése. Ami a folytatást illeti, ismét egyértelművé tette, bízik benne, hogy az ausztrál visszanyeri jó formáját.

Noha a 2021-es Olasz Nagydíjon Daniel Ricciardo vetett véget a McLaren hosszú nyeretlenségi sorozatának, az ausztrál és a brit istálló partnersége összességében messze nem a tervek szerint alakult. Ricciardo a 2021-es és a 2022-es szezon legtöbb futamán messze elmaradt csapattársától, Lando Norristól és maga is elismerte, bárhogy próbálkozott, nem tudta felvenni az autó ritmusát.

Ennek következtében a csapat felbontotta Ricciardo 2023 végéig érvényes szerződését, az ausztrál pedig úgy döntött, kihagyja az idei évet. Persze teljesen nem távolodik el a királykategóriától, hiszen a Red Bull harmadik számú pilótája lesz (néhány hétvégén tartalékosa is).

Korábbi főnöke, Zak Brown ennek kapcsán nemrég arról beszélt, szívből reméli, hogy Ricciardo – akivel továbbra is jó kapcsolatot ápol – a szünet alatt összeszedi magát. Ami pedig az előző két évet illeti, az amerikainak továbbra sincs válasza arra, miért nem működött a partnerség. „Természetesen elemeztük a dolgot. De nem tudjuk” – nyilatkozta a Speedcafénak.

Fotó: XPB)

Daniel mindent beleadott és mi is mindent beleadtunk. A kapcsolatunk Daniellel nagyszerű volt, nagyszerű, és még mindig az, bármennyire nehéz is volt. Egyértelmű, hogy az eredmény mindkét fél számára csalódás. De a miért az rejtély” – folytatta.

Nem hiszem, hogy Daniel tudja (az okokat), és mi sem tudjuk. Mindent megpróbáltunk, talán túl keményen is próbálkoztunk. Próbálkoztunk, de nem működött. Végül ezért döntöttünk mindketten a váltás mellett. Azért mert mindent megpróbáltunk, de tényleg nem működött. Tényleg nem tudtuk, miért nem állt össze a dolog” – ismételte.

Remélem, a környezetváltozás a segítségére lesz, visszanyerheti a varázsát. Mert egyértelmű, hogy ő egy varázslatos srác. Monzában láthattuk, mire képes. És ezt már korábban, hét alkalommal is megtette. Nem az volt az első győzelme. De váltanunk kellett, mert nem tudtunk rájönni, mi ment félre” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak