Musorujsag
Élő Eredmények

Norris rengeteget tanult Ricciardótól

Norris rengeteget tanult Ricciardótól

ESPN
A rutinos ausztrál mellett két Forma–1-es szezont töltő Lando Norris kijelentette, nagyon sokat tanult Daniel Ricciardótól a vezetésről, sőt azon túl, a sport mentális oldaláról, az azzal kapcsolatos kihívásokról is.

A Renault gyári csapatát a McLaren kedvéért faképnél hagyó Daniel Ricciardo kalandja végül meglehetősen gyengén sikerült a klasszikus brit alakulatnál, ahol az eredetileg tervezett minimum három helyett mindössze két évet töltött. Ez alatt az idő alatt a fiatal csapattárs, Lando Norris szinte folyamatosan legyőzte őt az időmérőkön és a futamokon is.

Ennek ellenére Norris több alkalommal is utalt rá, tanult ausztrál márkatársától, amit nemrég, Ricciardo távozását követően is igyekezett egyértelművé tenni, sőt arról is beszélt, hogy nemcsak a versenygépek irányításáról gyűjtött információt márkatársától.

Az ESPN-nek adott nyilatkozatában megtisztelőnek nevezhette, hogy mellette dolgozott, és kiemelte, Ricciardo sokat segített abban, hogyan váljon erősebbé mentálisan, azt követően, hogy pályafutása elején csak az autóban érezte komfortosan magát, a nyilvános szereplés, a marketingtevékenység pedig „abnormális” volt számára. „Pokolian sokat tanultam Danieltől” – emelte ki.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„A versenyzéshez való hozzáállásról is (tanultam), a mentalitásából, ahogyan nehéz időkben is erős maradt és hitt magában. Ez olyasmi, amivel én is sokat küszködtem, amikor bekerültem az F1-be. Az elmúlt években viszont sokat tanultam tőle” – tette hozzá.

„A vezetés terén is sokat tanultam, azzal kapcsolatban, hogyan irányította az autót. Láttam azokat az eseteket, melyek olyan jóvá tették őt. Azt hiszem, ezeket megpróbálom átvenni tőle. Nem könnyű dolog, de minél többet tanultam, annál jobbá váltam, és ez csak pozitív volt számomra” – folytatta.

Norris F1-es pályafutása során idén kerül először olyan helyzetbe, hogy egy rutintalanabb versenyző mellett kell dolgoznia, tehát valamilyen szempontból a csapat vezérévé kell válnia, Ricciardo helyét ugyanis Oscar Piastri veszi át a McLarennél, aki eddig egyetlenegy királykategóriás viadalon sem indult (mindössze néhány teszt áll a neve mellett).

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak