Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz: Már láttam az új Ferrarit

Sainz: Már láttam az új Ferrarit

Tuttosport
A Dakar-rali helyszínén szurkol édesapjának Carlos Sainz, de már a 2023-as új F1-es szezon is foglalkoztatja.

Egy győzelmet és sok kihívást hozott a 2022-es év Carlos Sainz számára. Életében először kapott győzelemre képes autót az F1-ben, ám pechjére életében először szembesült olyan helyzettel is, amilyennel korábban soha: nem boldogult a stílusához nem illő masinával. A nehézségein idővel aztán sikerült túljutnia, és reményei szerint 2023-ban onnan folytathatja, ahol az előző idény végén abbahagyta, és nem kell újrakezdenie a tavaly bejárt útját.

„Remélem, hogy ez egy jó év lesz. A Sainz család számára mindenesetre nagyon jól indult, és remélem, hogy ugyanez igaz lesz majd rám és a Ferrarira is” – nyilatkozta a spanyol a Sky televíziónak a napokban elrajtolt Dakar-rali helyszínén, ahol 60 esztendős édesapja megnyerte az első szakaszt az Audival.

A ferrarist a fő újdonságokról is kérdezték, így az új autóról, valamint a Scuderia új csapatfőnökéről, Frédéric Vasseurről.

„Hogy láttam-e már az új autót? Természetesen. Már hónapok óta figyelemmel kísérem az alakulását. És az új csapatfőnökkel, Vasseurrel is beszéltem. A tesztek közelednek, de amíg nem látom a pályán a többieket, nem mondok semmit”

– titkolózott Sainz.

Arról már szívesebben beszélt, hogy őt is lenyűgözi a tereprali és a Dakar világa. Nem zárja ki, hogy Fernando Alonsóhoz hasonlóan egy nap majd ő is próbára teszi magát az F1-esek számára teljesen idegen terepen. „Azért vagyok itt, mert érdekel a verseny, és szeretem, nem csak azért, mert édesapám itt van. Ez egy csodálatos verseny, amit már tizenöt éve figyelek. Egyelőre túl sok a dolgom, de a jövőben talán megfontolom. Sosem tudhatjuk. Mint mondtam, igazán szeretem ezt a versenyt” – mondta a kérdésre, el tudja-e képzelni, hogy induljon a Dakaron.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

További tartalmak