Musorujsag
Élő Eredmények

Coulthard tanácsa Hornernek: Viselje jobban a kritikákat!

Coulthard tanácsa Hornernek: Viselje jobban a kritikákat!

Mirror
A csapat korábbi versenyzője, David Coulthard úgy véli, a Red Bull Forma–1-es alakulatát vezető, Christian Horner jobban járna, ha nem lenne „szemellenzős” és elfogadná a sajtó oldaláról érkező kritikákat.

A bikások az elmúlt tizenkét hónapban több alkalommal is a kritikák középpontjába kerültek, elsősorban a költségvetési limit túllépése valamint a 2021-es világbajnoki csata vitatott végjátéka miatt (igaz, az utóbbiban a rivális Mercedeshez hasonlóan is csak passzív szereplők voltak, az események alakulására vajmi kevés ráhatásuk volt).

Az év végén ebből egy kisebbfajta „balhé” is kerekedett, amikor a csapat a mexikói hétvégén bojkottálta a brit Sky Sports csatornát, miután annak egyik munkatársa egy műsorban arról beszélt, 2021 végén Lewis Hamilton bajnoki címét „ellopták” a biztonsági autós incidenssel.

A csapatvezető, Christian Horner akkoriban arról beszélt, a Red Bull „olcsó célpontjává vált” a kritikáknak, a mexikói döntést pedig azért hozták meg, mert a szóban forgó megjegyzéssel telt be a pohár. Az istálló korábbi versenyzője, David Coulthard ennek kapcsán beszélt arról egy, a Mirrornak adott nyilatkozatában, hogy Hornernek a jövőben keményebbé kell válnia.

David Coulthard (Fotó: XPB)

Vagyis el kell engednie a megjegyzéseket. „Ami a médiát illeti, mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy a saját nézőpontja alapján értelmezze a különböző eseményeket és történéseket. Én például olyan szemszögből figyelem az F1-et, hogy régebben magam is versenyző voltam” – kezdte.

„Ennek köszönhetően sok olyan dologról is lesz véleményem, amiről másoknak nem, de ez nem jelent egyet azzal, hogy ezek a vélemények ne lennének érvényesek. Ha mindig csak azok véleményét figyeled, akik egyetértenek veled, vagy szép dolgokat mondanak rólad, akkor eléggé szűklátókörű lesz az életszemléleted” – emelte ki.

„Gyanítom, hogy a McLaren is érzékeny a kritikákra, és a Mercedest is érte némi bírálat a domináns időszak alatt. Ezt egészen egyszerűen csak el kell fogadnod” – magyarázta, majd a Ferrarit is felhozta példaként, miután esetükben jó ideje legendásan nagy a nyomás a hazai sajtó elvárásai miatt.

El tudom képzelni, hogy például a Ferrarinak mennyit szúrnak oda nap, mint nap Olaszországban. Van egy régi kifejezés, a régi csapattársam, Mark Webber sokszor mondogatta, hogy ha meg akarod tudni, milyen valakinek a bőrében lenni, akkor sétálj egy mérföldet a cipőjében. Érthető, hogy Christian és a Red Bull is érzékeny lesz a kritikákra, mert ez személyes ügy” – zárta gondolatát.

Christian Horner (Fotó: XPB)
Borítókép: Christian Horner (Fotó: XPB)

További tartalmak