Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren is felfedte, mikor mutatja be 2023-as autóját

A McLaren is felfedte, mikor mutatja be 2023-as autóját

McLaren
A királykategória mezőnyéből ötödikként a McLaren is ismertette, mikor leplezi le 2023-as versenyautóját. A narancsosok legtöbb riválisukat „beelőzték” a dátummal, a választott napot viszont igencsak zsúfolttá tették, hiszen akkor érkezik az Aston Martin is.

Ahogyan azt az előző években már „megszokhattuk”, a McLaren 2023-ban is saját technológiai központjában leplezi le aktuális Forma–1-es autóját, az eseményt pedig online bárki figyelemmel követheti majd. A bemutató időpontja február 13 lesz, az esemény pedig a tervek szerint 18 órakor veszi kezdetét.

A narancsosok választott dátumukkal a Ferrarit és az Alpine-t is megelőzték, sőt, az Aston Martint is, hiszen bár ugyanazt a napot választották, mint a másik brit istálló, az ő bemutatójuk két órával korábban startol majd.

Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)

A McLarennél (a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján) csak a Red Bull testvércsapata, az Alpha Tauri rendez korábban leleplezést, igaz, ők „csak” 2023-as autójuk festését mutatják majd be február tizenegyedikén egy New York-i eseményen.

Ami a wokingi istálló bemutatóját illeti, azon először mutatkozik majd nyilvánosan a McLaren versenyzőjeként Oscar Piastri, aki a 2022 végén menesztett Daniel Ricciardót váltja majd, és akinek szerződtetéséhez az FIA „beavatkozására” is szükség volt, az Alpine ugyanis nem akarta elengedni az ausztrál tehetséget.

Piastri mellett most lép először a közönség elé új posztján Andrea Stella is, aki az Alfa Romeóhoz távozó Andreas Seidlt váltja a csapatvezetői poszton. Igaz, számára nem lesz új maga a McLaren, hiszen versenyigazgatóként jó ideig náluk dolgozott.

A 2023-as bemutatók időpontjai:

február 11. – Alpha Tauri, New York (új festés)

február 13. – McLaren, online (18 óra)

február 13. – Aston Martin AMR23, Silverstone (20 óra)

február 14. – Ferrari, Imola

február 16. – Alpine, London

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak