Musorujsag
Élő Eredmények

Wéber Gábor leg-listája

Wéber Gábor leg-listája

Wéber Gábor blog
A legjobb ezen a listán is adott.

Bár már a 2023-as évet kezdjük el taposgatni, a majdnem kész versenynaptáron, a nevezési listán és pár autóbemutató dátumán kívül nem sok mindent lehet tudni az új évadról. Ellenben a Forma-1 is szépen szórja magából a 2022-es statisztikai adatokat, valamint az emlékezetes pillanatokat feldolgozó anyagokat.

Így még egy lista erejéig talán érdemes visszanyúlnunk az elmúlt év értékeléséhez. A Csapatvezetők és a 19 versenyző által felállított versenyzői top 10 mellett az M4 Sport vezető kommentátora, Wéber Gábor is összerakta a saját listáját. Mellette persze egy részletes elemzést is közölt, mely itt olvasható.

Wéber Gábor sorrendje sok esetben eltér a korábban említettek ranglistájától. Első ránézésre például, Lewis Hamiltont lehetne kiemelni, aki itt jóval lejjebb, a 3-4. hely „után” a 8.  helyen végzett. Ezzel szemben, ahogyan az évadzáró műsorban Nagy Dániel szakértőnk is említette, Lando Norrist talán kicsit alulértékelik, pedig idén a nehezen vezethető McLarennel olykor csodát tett. Wéber Gábor is minimum hasonló véleményen van, hiszen Norrist a 2. helyre „hozta fel”, szemben a két másik listán itt szereplő Charles Leclerc-rel, aki egy helyet csúszott csupán.

Van, akinek a helye persze vitathatatlannak bizonyult – ahogyan a bajnokságot és az előző két rangsort, ezt is Max Verstappen hozta.

A teljes lista az alábbi képen látható:

Borítókép: Max Verstappen és Lando Norris (Fotó: Bearne / XPB Images)

További tartalmak