Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappent meglepte a nagy pontelőny

Verstappent meglepte a nagy pontelőny

Autosport
A Red Bull klasszisa, Max Verstappen „egy kicsit meglepőnek” találta, hogy tetemes pontelőnnyel hódította el a 2022-es világbajnoki címét, hiszen csapata nem volt annyira domináns, mint azt a tabella mutatja.

A 2022-es szezon Charles Leclerc és a Ferrari sikerével indult, Max Verstappen és a Red Bull viszont hamar felzárkózott a vörösökre – ezen a ponton úgy tűnt, az évad szoros csatát hoz a két istálló között. Végül azonban a holland tetemes pontelőnnyel hódította el második világbajnoki címét, négy futammal az évad vége előtt.

Teljesítménye annyira domináns volt, hogy az év végén megdöntötte az egy szezonban szerzett futamgyőzelmek rekordját (tizenöt alakalommal pezsgőzhetett győztesként a 2022-es idényben). Ami ezt a dominanciát illeti, ő maga egy kissé meglepődött rajta.

A Red Bull előnyét ugyanis nem érezte annyira tetemesnek, mint amilyen például a Mercedesé volt a hibridéra elején. „Ha megnézzük, milyen közel voltak egymáshoz az autók, akkor egy kicsit meglepő, hogy ekkora volt a különbség. Nem sok olyan versenyhétvége volt, amikor igazán dominánsak voltunk” – fogalmazott a holland.

Charles Leclerc és Max Verstappen (Batchelor / XPB Images)

„De mindent összevetve persze elégedett vagyok azzal, ahogyan az évad alakult, különösen a 2021-es évad után. Nem mindig jó, ha minden egyes szezonban olyan komoly küzdelemben vagyunk. De úgy hiszem, az új évadban minden szorosabb lesz” – tette hozzá.

Ami az idei évadot illeti, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nemrég arról beszélt, csapata jobban tart a Mercedestől, mint a 2022-es szezont magabiztosan kezdő Ferraritól, azt követően, hogy a csillagosok komoly fejlődést mutattak be a nyári szünet után (Brazíliában a hőn áhított első idényen belüli győzelmet is megszerezték).

Verstappen ezzel kapcsolatban röviden megjegyezte, osztja a tanácsadó véleményét, vagyis neki is van egy olyan érzése, hogy a Mercedes az évad elejétől kezdve harcban lesz velük. „Igen, ebben biztos vagyok. Ott lesznek a meccsben” – mondta.

George Russell és Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 20: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing poses in his room following the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 20, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202211202924 // Usage for editorial use only //

További tartalmak