Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Williams is bejelentette, mikor tartja bemutatóját

A Williams is bejelentette, mikor tartja bemutatóját

Williams
Hatodik Forma–1-es csapatként a Williams is jelezte, mikor tart hivatalos leleplezést a 2023-as szezon előtt, arról viszont nem adtak tájékoztatást, magát az új versenygépet (vagy annak fényezését) bemutatják-e.

Minden riválist megelőzött a Williams 2023-as bemutatójának időpontjával – legalábbis azon alakulatok közül, akik eddig ismertették, mikor prezentálják legújabb versenygépüket, vagy annak fényezését. A legkorábbi időpont eddig az Alpha Taurié volt: ők február 11-én állnak a nyilvánosság elé és mutatják be 2023-as festésüket.

A Williams szerdán február hatodikát jelölte meg saját bemutatójának dátumaként, amit közösségi oldalaikon „szezon bemutatóként” jellemeztek. Arról egyelőre nem adtak tájékoztatást, ezen az eseményen bemutatják-e új autójukat, vagy annak fényezését.

Logan Sargeant és Alexander Albon (Fotó: XPB)

Arra viszont tettek utalást, hogy a bemutatót online (saját honlapjukon és alkalmazásukon keresztül is) is figyelemmel követhetjük majd. A bemutató a szerda délután közölt információk szerint magyar idő szerint délután 3 órakor veszi majd kezdetét.

Az eseményen valószínűleg már az új csapatvezető is megjelenik majd (előfordulhat, hogy itt mutatják be, de nem kizárt, hogy korábban bejelentést tesznek majd kilétéről), az istállót az előző években vezető Jost Capitót ugyanis 2022 végén menesztették, akárcsak a technikai részleget vezető Francois-Xavier Demaisont.

Ami a pilótákat illeti, a tavaly remek szezont futó Alexander Albon 2023-ban is a Williams kötelékében marad, csapattársa pedig az újonc Logan Sargeant lesz, aki az istálló juniorakadémiájáról lép fel az állandó versenyzői szerepkörbe.

A 2023-as bemutatók időpontjai:

február 6. – Williams, online (15 óra)

február 11. – Alpha Tauri, New York (új festés)

február 13. – McLaren, online (18 óra)

február 13. – Aston Martin AMR23, Silverstone (20 óra)

február 14. – Ferrari, Imola

február 16. – Alpine, London

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak