Musorujsag
Élő Eredmények

Az Audinak le kell csapnia Binottóra?

Az Audinak le kell csapnia Binottóra?

Corriere dello Sport
A Ferrari korábbi sportigazgatója, Cesare Fiorio úgy véli, az Audinak le kellene csapnia a vörösöktől távozni kényszerülő Mattia Binottóra, aki rengeteg tapasztalatot és tudást vinnie magával a Forma–1-be készülő alakulathoz.

A rutinos szakember azt követően vált szabadúszóvá, hogy december 30-án lemondott a Ferrari csapatvezetői posztjáról, igaz, az olaszok a legfrissebb hírek szerint egy ideig távol akarják tartani őt a riválisoktól, ennek érdekében pedig távozásakor 12 hónapos „kertészeti” szabadságra kötelezték. Vagyis ennyi ideig nem igazolhat egyik F1-es alakulathoz sem.

Ez persze egyik istállót sem fogja megakadályozni abban, hogy tárgyalásokat kezdjen a szakemberrel, csupán várniuk kell arra, hogy megegyezés esetén munkába állítsák. Tudva, milyen rutin áll Binotto mögött, meglepő lenne, ha a riválisok nem érdeklődének iránta.

A jelenlegiek és a jövőbeliek egyaránt! A Ferrari korábbi sportigazgatója, Cesare Fiorio például már be is ajánlotta őt a 2026-ban érkező Audihoz. „Amennyiben én is belépnék a Forma–1-be, ahogyan azt a németek teszik, biztos, hogy nem engedném el őt” – nyilatkozta a Corriere dello Sportnak, amikor Binottóról kérdezték.

Cesare Fiorio (Fotó: XPB)

„Én a Ferrari helyében is megtartottam volna őt. Mindig is nagyszerű technikai szakembernek tartottam őt. Az F1-75-ös volt a 2022-es szezon legjobb autója a Red Bull versenygépe mellett” – tette hozzá a korábbi sportvezető, aki a Ligier-nél és a Minardinál is dolgozott.

Noha technikai szakemberként megtartotta volna Binottót a Ferrari helyében (és elsősorban az Audinak is ezen minőségében ajánlja a figyelmébe), Fiorio azt is megjegyezte, tisztában van azzal, hogy a csapatvezetői munka teljesen más, és könnyen meglehet, hogy ez nem passzolt a menesztett sportvezetőhöz.

„A megbízhatóság hiánya, néhány rossz stratégiai döntés és egy-két versenyzői hiba miatt nem nyerték meg (a világbajnoki címet)” – jegyezte meg a Ferrari 2022-es évével kapcsolatban. „Binotto nagyszerű mérnök volt, de csapatvezetőnek lenni egy teljesen más munka” – tette hozzá.

Audi F1 koncepció autó (Fotó: XPB)
Borítókép: Mattia Binotto (Fotó: XPB)

További tartalmak