Musorujsag
Élő Eredmények
×

Extra tesztlehetőség: már február elején pályán Alonso és Hamiltonék

Extra tesztlehetőség: már február elején pályán Alonso és Hamiltonék

Motorsport
Már az új autó bemutatása előtt újra tesztelhet Fernando Alonso az Aston Martinnal. Első idei bevetésén a Mercedes két versenyzőjének társaságában ül volán mögé.

Szűkmarkú idén az FIA a Forma–1-es mezőnnyel az előszezoni tesztlehetőségek szempontjából, hiszen mindössze három nap, a február 23-a és 25-e között rendezendő bahreini teszt áll majd a csapatok és versenyzők rendelkezésére, hogy felkészüljenek a 2023-as rekordhosszú idényre. Ez elsősorban a csapatot váltó vagy a csapatuknál újoncnak számító résztvevőknek komoly hátrány.

Az Alpine-tól az Aston Martinhoz szerződött Fernando Alonso már csak ezért is érezte kulcsfontosságúnak, hogy a múlt év végén Abu-Dzabiban először vezethette a 2022-es Astont: bár más autóról van szó, a csapattal, a folyamatokkal való ismerkedésben, valamint az üléspozíció, a kormány kialakításának megszokása szempontjából is már a tényleges tesztek előtt lefuthatják a kötelező köröket, így Bahreinben nem kell a nulláról indulniuk.

Alonsónak a következő astonos tesztjére már egy hónapot sem kell várnia, arra még a csapata február 13-ai bemutatója előtt sor kerül.

Február 7-én és 8-án kétnapos gumitesztet rendez a Pirelli a spanyolországi Jerezben, melyen két csapat, az Aston Martin és a Mercedes vesz részt. Az olasz Motorsport beszámolója szerint előbbi gárdánál mindkét napon Alonso tesztel, míg a csillagosok Lewis Hamiltont és George Russellt is bevetik.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Természetesen még mind a 2022-es autót fogják vezetni. Alonsónak ez lesz a második tesztje az AMR22-vel, mellyel Abu-Dzabiban nagyon elégedett volt. Hamilton és Russell eközben talán nem kedvelték a múlt évi W13-asukat, és a világbajnok év végén úgy fogalmazott, soha többé nem is akar visszaülni bele, ám a mostani teszt arra azért tökéletes lehetőség, hogy a téli szünet végén újra felvegyék a száguldás ritmusát.

A bahreini tesztre a gumitesztet követően két héttel kerül sor, a kettő között pedig lesznek az autóbemutatók. Eddig öt csapat tűzött ki dátumot, jelen állás szerint a sort az Alpha Tauri február 11-ei New York-i festésbemutatója nyitja majd. A szezonnyitó Bahreini Nagydíj március 3-a és 5-e között jön.

A téli menetrend:

február 11. – Alpha Tauri, New York (festés)

február 13. – McLaren

február 13. – Aston Martin, Silverstone (20 óra)

február 14. – Ferrari

február 16. – Alpine, London

február 23-25. – bahreini előszezoni teszt

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak