Musorujsag
Élő Eredmények
×

Magnussen: Nem kell, hogy Hülkenberg a legjobb haverom legyen

Magnussen: Nem kell, hogy Hülkenberg a legjobb haverom legyen

Autosport
A Haas versenyzője, Kevin Magnussen ismét leszögezte, nem érzi, hogy mindenképpen jóban kell lennie új csapattársával, Nico Hülkenberggel, ugyanakkor továbbra is ragaszkodik hozzá, tévedés azt hinni, hogy korábbi összeszólalkozásuk miatt hosszabb ideig haragudtak egymásra.

A két ma már rutinos pilóta a 2017-es Magyar Nagydíj után került összetűzésbe, azt követően, hogy a pályán is egymásra találtak: Hülkenberg a mezőny legsportszerűtlenebb pilótájának nevezte Magnussent, akit agresszív stílusa miatt egyébként akkoriban többen is kritizáltak. A dán erre csupán annyit felelt, ellenfele les***hatja a golyóit.

A jelenetet akkor számtalanszor elővették, majd ahogyan azt megszokhattuk, az évek során feledésbe merült. Azt követően viszont, hogy a Haas bejelentette, jövőre Hülkenberg lesz Magnussen csapattársa, újra előkerült, a két pilóta viszonya pedig a tél egyik központi témája lett.

A felek ezzel kapcsolatban többször elmondták, mindketten túlléptek már a történteken, ráadásul elég rutinosak és profik ahhoz, hogy együtt tudjanak működni a Haas érdekében. Ezt hangsúlyozta Magnussen egy, az Autosportnak adott nyilatkozatában is. „Sosem álltunk közel egymáshoz, mostanában és a múltban sem” – kezdte a dán.

Nico Hülkenberg (Fotó: Haas)

 

„De Bahreinben összefutottunk a repülőtéren, és mondhatni, ez a találkozás olyan volt, mintha először láttuk volna egymást. Sokan azt hiszik, hogy van közöttünk valamiféle neheztelés, de valójában nincs” – tette hozzá.

Ami az együttműködést illeti, igyekezett egyértelművé tenni, Hülkenberggel is folytatni akarja azt a nyílt együttműködést, ami 2022-ben közte és Mick Schumacher között zajlott. Ez pedig független attól, hogy milyen kapcsolatot ápolnak majd, sőt, igazából nem is lesz szükség arra, hogy a pályán kívül jóban legyenek egymással.

„Nem hiszem, hogy a legjobb haverokká kell válnunk. Úgy értem, ki tudja! Talán tényleg mi leszünk a legjobb haverok. De nincs rajtunk nyomás, hogy a pályán kívül is barátságot építsünk. Tisztelem őt, mint versenyzőt, és szerintem csak ez számít. Most emberként is megismerem majd őt. Sosem álltam közel hozzá, hogy emberként is megismerhessem. De ez nem is igazán számít. Biztos, hogy csapattársként jól együtt tudunk majd működni a pályán és azon kívül is” – zárta gondolatát.

Az ünneplő Haas (Fotó: Haas/LAT)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak