Musorujsag
Élő Eredmények
×

Schumacher távozása után kiválasztotta F1-es tartalékjait a Ferrari

Schumacher távozása után kiválasztotta F1-es tartalékjait a Ferrari

Motorsport
Mick Schumacher kivált a Ferrari-családból, ám továbbra is két tartalékversenyzője lesz a Ferrari F1-es csapatának.

A Ferrari a múlt év végén jelentette be, hogy négy év után megválik az akadémiája tagjától, Mick Schumachertől. Szakításukra azért került sor, mert a Haastól kitett német a rivális Mercedes tartalékversenyzője lett.

Hasonló szerepkört a Ferrarinál is betöltött 2022-ben. A futamok felén ő számított a Scuderia hivatalos tartalékjának, míg a többi versenyen a Forma–E-ben szereplő Antonio Giovinazzi. Schumacher távozásával a Ferrarinak e téren is változtatnia kellett.

Az olasz Motorsport beszámolója szerint a vörösöknél Giovinazzi továbbra is tartalékversenyző marad, annak ellenére, hogy időközben a WEC-ben induló csapatuk tagja is lett. Az olasz 2023-ban James Calado és Alessandro Pier Guidi csapattársa lesz a sportautózás legfelsőbb kategóriájába visszatérő vörösöknél.

Antonio Giovinazzi (Fotó: Ferrari)

A WEC programja négy alkalommal fog ütközni az F1-ével, így Giovinazzi ezúttal sem töltheti be egymaga az F1-es tartalékos szerepét. A társa ezúttal a Ferrari másik fiatalja, Robert Shwartzman lesz, aki a versenyek ütközése miatt Szaúd-Arábiában, Azerbajdzsánban, Nagy-Britanniában és Brazíliában biztosan Charles Leclerc és Carlos Sainz vésztartalékja lesz.

Giovinazzival ellentétben a tavaly izraeli licencre váltó orosz versenyző 2023-as tervei még nem kristályosodtak ki. Az biztos, hogy két szezon után búcsút int a Forma–2-nek. A közelmúltban volt egy Indycar-tesztje a Chip Ganassival, ám a szerződtetésére egyelőre nem került sor.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak