Musorujsag
Élő Eredmények

Webber szerint Ricciardo jól döntött, szüksége volt a szünetre

Webber szerint Ricciardo jól döntött, szüksége volt a szünetre

Speedcafé
A Red Bull korábbi versenyzője, Mark Webber megérti a honfitárs, Daniel Ricciardo döntését, melynek értelmében az ausztrál két gyengébb szezon után kihagyja a 2023-ast, hogy jövőre újult erővel térhessen vissza (amennyiben lehetőséget kap).

Miután a McLaren bejelentette, hogy 2022 végén meneszti Daniel Ricciardót, kinek szerződése eredetileg az idei év végéig szólt volna, az ausztrál jelezte, fontolgatja, hogy kihagyja a 2023-as szezont. Azóta kiderült, a Red Bull harmadik számú versenyzője (időnként tartalékosa is) lesz, a szünetet pedig részben „kiégésével” is magyarázta.

Elmondta, az idei évet arra szeretné használni, hogy maga mögött hagyja az előző szezonok nehézségeit és visszanyerje sikeréhségét. Döntését többen kritizálták, mondván, így, hogy szünetet tart, messzebb került egy jó lehetőségtől, mintha egy kisebb csapatnál próbált volna szerencsét.

A Red Bull korábbi versenyzője, Mark Webber nem ért egyet ezekkel a véleményekkel. Szerinte a honfitárs jó döntést hozott, hiszen az előző évben már látszott, hogy lendületet veszített és pihennie kell. „Az ő szavait használnám, szerintem Danielnek szüksége van egy kis szünetre. El kell gondolkodnia és vissza kell szereznie a motivációját” – fogalmazott.

Mark Webber (Fotó: XPB)

„Energiát kell gyűjtenie, és ez a mostani szerintem egy remek lehetőség számára, hiszen olyan környezetben próbálhatja visszanyerni a motivációját, amit már jól ismer” – utalt a Red Bullra, ahol Ricciardo korábban hosszú évekig versenyzett.

Webber szerint a visszatéréssel nemcsak Ricciardo jár jól, hanem az őt alkalmazó Red Bull is profitál belőle. „Nem kérdés, hogy a márkára is jó hatással lesz. Daniel őrülten népszerű a világ minden pontján, szóval szerintem az egyéves kihagyás hosszabbnak tűnik majd neki, mint amilyen valójában, ami jó is lehet, mert visszanyerheti a sikeréhségét” – jelentette ki.

Aztán elkezdhet döntéseket hozni azzal kapcsolatban, hogyan nézzen ki számára a 2024-es szezon. Szingapúrban beszéltem vele pár dologról, és jó, hogy nyitott arra, hogy a periférián maradjon és saját belátása szerint mérje fel a motivációs szintjét” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo és Christian Horner (Fotó: Red Bull)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak