Musorujsag
Élő Eredmények

A szezonnyitó előtti héten érkezik a Netflix F1-es sorozatának ötödik évada

A szezonnyitó előtti héten érkezik a Netflix F1-es sorozatának ötödik évada

Netflix
Egy héttel a Bahreini Nagydíj edzésnapja előtt, február 24-én kerül fel a Netflixre népszerű Forma–1-es sorozatának, a Drive to Survive-nak az ötödik évada, melyben már a címvédő, Max Verstappen is nagyobb szerepet vállal.

A Drive to Survive első évada 2019-ben debütált a streamingszolgáltató kínálatában, és az elmúlt években nagyban hozzájárult a sportág népszerűségének növekedéséhez – főleg az Amerikai Egyesült Államokban, ahová több sikeretlen kísérlet után végre valahára a királykategória is be tudott törni (olyannyira, hogy idén már három verseny is lesz az országban).

Noha a sorozat az F1 régi és új rajongói körében is népszerűvé vált, számos kritika is érte, mondván több alkalommal is dramatizálta az eseményeket, vagy akár „félremagyarázta” azokat. Lando Norris például egy alkalommal úgy fogalmazott, a látottak egyes részei biztos, hogy nem helytállóak.

A széria kritikusai közé tartozott a címvédő világbajnok, Max Verstappen is, aki az események meghamisításával vádolta a készítőket. A holland fenntartásai miatt egy ponton az epizódokban való megjelenést is visszamondta, az ötödik évadban viszont ő is felbukkan majd, azt követően, hogy egyeztetett az F1 ügyvezetőjével, Stefano Domenicalival.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Az egyeztetést követően megjegyezte, az elhangzottakat pozitívnak tartja, hiszen meghallgatták kérését, miszerint reálisabb műsort akar. Ekkor jegyezte meg azt is, hogy a következő évadban biztosan többet láthatunk majd belőle.

Noha túl sok információ egyelőre még nincs az ötödik évadról, csütörtökön a Netflix annak premierdátumát már közölte: a sorozat február 24-én kerül fel a streamingszolgáltató kínálatába. Ezt ugyan még nem erősítették meg, de feltehetően az új évad is 10 részből áll majd, melyek egyenként 40 percesek lesznek.

A széria töretlen népszerűségét jól mutatja, hogy az F1 közlése szerint eddig a negyedik évad nézőszáma volt a legmagasabb; az epizódok 56 országban kerültek be a Netflix 10 legnézettebb műsora közé.

Borítókép: Az imolai sprintverseny rajtja (Fotó: XPB)

További tartalmak