Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bottas: Minden adott, hogy a Sauber sikeres legyen az Audival

Bottas: Minden adott, hogy a Sauber sikeres legyen az Audival

Racer
A még Alfa Romeo néven futó Sauber finn pilótája, Valtteri Bottas úgy érzi, az istállónál minden adott ahhoz, hogy a királykategória egyik élcsapatává váljon, amennyiben okosan hasznosítja a 2026-os motorpartner, az Audi forrásait.

A karikások az új motorszabályok első évében szállnak be a királykategóriába és lesznek a Sauber gyári szintű partnerei. A jelenleg még az Alfa Romeo nevét viselő alakulat tehát komoly lehetőséget kap, hiszen egy tehetős autógyártó kiemelt alakulataként folytatja F1-es szereplését. Ami a terveket illeti, a németek már most jelezték, három éven belül a győzelemért szeretnének harcolni.

A csapat rutinos versenyzője, Valtteri Bottas, aki az elmúlt 12 hónapban jól megismerhette már a Sauber dolgozóit és lehetőségeit nemrég kijelentette, érzése szerint az alakulat valóban felzárkózhat a nagyok közé, a képességei ugyanis adottak.

„Az alapján, amit az emberekben láttam, minden potenciál megvan, abszolút mértékben” – nyilatkozta a Racernek. „Eléggé fiatalnak érzem a csapatot, és sok olyan dolgozó van itt, aki egyedi módon gondolkodik, ami mindig pozitív. A gyári létesítmények nagyszerűek és a szélcsatorna is remek” – tette hozzá.

Audi F1 koncepció autó (Fotó: XPB)

„Az biztos, hogy ha a csapat méretét nézzük, akkor a kisebbek közé tartozik, ha a dolgozók számát nézzük és a Red Bullhoz, vagy a Mercedeshez hasonlítjuk, de tudom, hogy ezen a téren is lesz változás. Szóval néhány fővel többen lesznek és talán az is sokat számít majd, hogy egy kicsivel több pénz áll rendelkezésre” – folytatta bizakodva.

Hogy az Audi-korszak kezdetén is az istállónál lesz-e még, az egyelőre kérdéses (számára nyilván ez a cél), ami viszont a közeljövőt illeti, a finn igyekezett ismét egyértelművé tenni, tapasztalataival – például a bajnokcsapat Mercedesnél szerzettekkel – előre akarja lendíteni a Saubert.

„Természetesen próbáltam mindent áthozni a korábbi tapasztalataimból, legyen szó technikai vagy operatív rutinról. Azt hiszem, az első év első felében ez volt a legnagyobb dolog. Mindig, amikor láttam valamit, megjegyeztem: a srácok a másik garázsban így és így gondolkodnak. De még mechanikailag is be tudtam vetni pár beállítást, ami a korábbi autókban megvolt. Természetes, hogy az ember minden tapasztalatot, amit csak tud, magával visz” – zárta gondolatát.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak