Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton résztulajdonos lehet a Manchester Unitedben?

Hamilton résztulajdonos lehet a Manchester Unitedben?

Mirror
A Mercedes hétszeres világbajnoka korábban egyértelművé tette, örömmel együttműködne az üzletemberrel, aki esélyessé vált a Manchester United futballcsapat felvásárlására.

Tavaly tavasszal felkapott hír volt, hogy Lewis Hamilton szeretné bevásárolni magát a Chelsea eladóvá vált labdarúgócsapatába. Be is társult az egyik pályázó konzorciumba, ám végül nem ők lettek a befutók. A brit később a Denver Broncos amerikaifutball-csapatban lett érdekelt, ám nem titkolta, hogy tovább szeretné bővíteni portfólióját, és érdekelné egy futballcsapatban való szerepvállalás is.

Nemrég kiderült, hogy a Glazer család megválna a Premier League-ben szereplő Manchester Unitedben meglévő részvényeitől (részben vagy egészben), és az egyik érdeklődő a korábban a Chelsea-nél ugyancsak bejelentkező Jim Ratcliffe, aki az INEOS vegyipari vállalatának fejeként nemcsak szponzor, hanem 33%-os résztulajdonos is Hamilton F1-es csapatánál, a Mercedesnél.

Lewis Hamilton és Jim Ratcliffe (Fotó: XPB)

Hamilton múlt ősszel azt nyilatkozta, hogy érdekelné az együttműködés Ratfliffe-fel.

„Jim részben a főnököm, de inkább azt mondanám, partnerek vagyunk, mert együtt veszünk részt ebben. És remélem, hogy a jövőben csinálhatunk valamit Jimmel, együtt felépíthetünk valamit.”

„Nem tudom még, hogy mikor vagy mi lesz ez. Még nem kérdezett meg arról, szeretnék-e részt venni ebben (ti. a Manchester felvásárlásában), de szeretnék egyre inkább érdekeltté válni csapatokban, mert igazán hiszek a feketék tulajdonossá válásában, amiből kevés van a sportokban, valamint a fekete egyenlőségben. Ez igazán hiányzik” – indokolta Hamilton még múlt szeptemberben, miért akar szerepet játszani különböző sportcsapatok irányításában.

Hamilton egyébként nagy Arsenal-szurkoló, ám már a Chelsea-projekt kapcsán is leszögezte, hogy számára a legfontosabb az efféle projektekben, hogy alkosson valami maradandót, és ez még az üzleti haszonnál is jobban motiválja. Utóbbi téren a Broncos mellett számos más területen is érdekelt, hiszen van saját divatmárkája, egy vegán étteremlánca, tavaly pedig egy saját filmes céget is létrehozott.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak