Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen a változásáról: Az apaságnak is köszönhetem

Magnussen a változásáról: Az apaságnak is köszönhetem

GPFans
Visszatérése óta Kevin Magnussen többször beszélt már arról, hogy manapság lazábban áll a versenyzéshez és jobban élvezi is azt, mint néhány évvel korábban. Most elárulta, ezt nagyrészt annak köszönheti, hogy 2021-ben édesapa lett.

A rutinos dán pilótának 2020 végén kellett elhagynia a Haas és ezáltal a királykategóriát is, búcsúját pedig akkor véglegesnek érezte, nem gondolta ugyanis, hogy még egyszer lehetőséget kap. Mindössze egy év kellett ahhoz, hogy kiderüljön, tévedett, az amerikai alakulat ugyanis őt hívta vissza a 2022-es szezon előtt, miután menesztették Nyikita Mazepint.

Magnussen rá is szolgált a bizalomra, a tavalyi év során ugyanis több kiugró eredményt is szállított. Ezzel kapcsolatban többször elmondta, részben annak is köszönhető, hogy már lazábban áll a versenyzéshez, a szünet alatt ugyanis több dolgot is átgondolt.

Rájött például arra, hogy az F1-ben akar versenyezni, így jobban megbecsüli azt is, hogy egyáltalán a mezőnyben lehet. Nemrég elmondta, változásához arra is szükség volt, hogy 2021-ben édesapává vált. „Mindenki tisztában van vele, hogy az F1-ben mindenkin hatalmas nyomás van. Ami engem illet, a legnagyobbat én magam helyeztem a vállamra a saját elvárásaimmal” – kezdte.

Kevin Magnussen (Fotó: Haas/Marc Sutton/LAT Images)

„Gyerekkorom óta úgy gondoltam, hogy az életem a Forma–1-ről szól, és arról, hogy feljussak a csúcsra. Úgy voltam vele, hogy a legvégső dolog, amit az ember az élete során elérhet az, hogy F1-es világbajnok lesz. Mára rájöttem, ez nem így van” – emelte ki.

„Az apaság levett valamennyit ebből a nyomásból. Ez roppant pozitív, hiszen már sokkal jobban élvezem az F1-et. Amikor még a régi felfogásomban voltam, nagyon ijesztőnek találtam, hogy egyáltalán itt vagyok. A magamra helyezett nyomás miatt féltem attól, hogy nem leszek boldog, ha nem érek el különböző sportsikereket, ami természetesen nagyon-nagy nyomás volt. És akkor ott volt a többi is, ami más irányokból érkezett. Miközben ez a sport roppant versenyképes” – tette hozzá.

„Számomra ez (az apaság) pozitív volt. Sok embertől hallottam már azt a vicces megjegyzést, hogy amikor apuka leszel, azzal buksz egy-két tizedet, de ez biztos, hogy nem igaz. Szerintem egyébként pont fordítva igaz” – jegyezte meg.

Végül ismét kiemelte, hozzáállása változásának köszönhetően sokkal jobban élvezi a versenyzést, ami persze nem jelent egyet azzal, hogy ne lennének nagy céljai. Csupán nem helyez hatalmas nyomást a saját vállára ezek miatt. „Most könnyebb élvezni, ez így igaz. Mindig is szerettem ezt a sportot, de most ez a szeretet is kivirágzott. Semmi sem húzza le. Nincs már ott a vállamon az a nagy teher. Még mindig komoly elvárásaim vannak magammal szemben, és komolyak az ambícióim, de most minden más. Most minden rendben van. Most boldog vagyok” – zárta gondolatát.

Kevin Magnussen (Fotó: Haas/LAT)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak