Musorujsag
Élő Eredmények
×

Berger megfontolta, de nem akar újra az F1-ben dolgozni

Berger megfontolta, de nem akar újra az F1-ben dolgozni

Speedweek
A korábbi többszörös F1-es futamgyőztes majd későbbi csapatvezető, Gerhard Berger jelezte, bár valóban megfontolta, hogy valamilyen pozícióban csatlakozik a királykategóriába készülő Audihoz, végül úgy döntött, nem akarja ismét felforgatni az életét, inkább családjára összpontosít.

Sokáig pletykáltak róla, tavaly pedig hivatalossá vált, hogy az Audi az új motoréra első évében, 2026-ban csatlakozik a királykategóriához, mégpedig a jelenleg Alfa Romeo néven versenyző Sauber gyári szintű partnereként. Noha a 2026-os dátum még messzinek tűnik, a karikások a háttérben már elkezdték a debütálásra való felkészülést.

Ennek természetesen a szakemberek toborzása is fontos része, ami pedig a jelölteket illeti, a sajtóhírekben nincs hiány a találgatásokból. Decemberben ment például híre annak, hogy a korábbi F1-es futamgyőztes és csapatvezető, Gerhard Berger is szerepet kaphat a csapatnál.

Az akkori hírek szerint az osztrákra olyan szerepet osztottak volna, mint honfitársára, Niki Laudára a Mercedesnél (a korábbi világbajnok egyfajta tanácsadó volt). Berger nemrég utalt arra, valóban megtörténhetett a kapcsolatfelvétel, hiszen megfontolta az F1-be való visszatérés lehetőségét, de végül úgy döntött, inkább a nyugalmas családi életet választja.

Fotó: XPB

„Voltak ilyen megfontolások, de akkor újra át kellett volna rendeznem az életemet. Ebben a gyerekeim most fontos szerepet játszanak. Van egy hatéves fiam, akit el akarok vinni az első gokartversenyeire, a kilencéves lányomat pedig lovagolni” – fogalmazott.

„Szeretnék több időt szánni rájuk. Több kérés is volt, és mindegyik roppant érdekesnek tűnt, de mint mondtam, ezek most nem férnek bele az étterveimbe” – tette hozzá határozottan Berger, akit a télen a Ferrarival is szóba hoztak, miután a vörösök menesztették csapatvezetőjüket, Mattia Binottót (őt az Alfa Romeótól érkező Frédéric Vasseur pótolja majd).

Ami az Audi alakuló F1-es brigádját illeti, azt már a belépéskor közölték, hogy a projektet a korábban a Sauberrel és a BMW-vel is dolgozó Adam Baker vezeti majd, a McLarentől szerződtetett csapatvezető, Andreas Seidl pedig többek szerint is az új projekt részeként érkezett.

Gerhard Berger és Sebastian Vettel a 2008-as monzai dobogón (Fotó: Davenport / xpb.cc)
Borítókép: Gerhard Berger (Fotó: XPB)

További tartalmak