Musorujsag
Élő Eredmények

Grosjean: Alonso 40 múlt, de úgy vezet mintha 22 lenne

Grosjean: Alonso 40 múlt, de úgy vezet mintha 22 lenne

Sky Sports
A korábbi csapattárs, Romain Grosjean reméli, az Aston Martin ütőképes autót biztosít majd Fernando Alonso számára, hiszen a spanyolok kétszeres világbajnoka még mindig a legmagasabb szinten teljesít.

Fernando Alonso sokakat meglepett, amikor 2022 nyarán bejelentette, a következő szezonban már az Aston Martin versenyzője lesz, a zöldek ugyanis az évad első felében bőven a várakozások alatt teljesítettek. A szezon második felében viszont sokat javítottak, a folytatással kapcsolatban pedig több alkalommal is magabiztosan nyilatkoztak.

Sokat várnak például új szakembereiktől, valamint főhadiszállásuktól és szélcsatornájuktól is (előbbi már az idei évben, utóbbi viszont csak 2024-ben kerül átadásra). Továbbá Fernando Alonsótól is, aki egyrészt továbbra is magas szinten teljesít, másrészt pedig fontos tapasztalatokat visz magával.

Korábbi Renault-s csapattársa, Romain Grosjean sem kételkedik abban, hogy a spanyol jól teljesít majd, éppen ezért bízik benne, hogy megfelelő autót is kap majd ahhoz, hogy ismét a jobb eredményekért harcoljon. „Imádom a hozzáállását, az elkötelezettségét, mind a pályán való munka, mind a vezetés iránt” – fogalmazott a francia.

Romain Grosjean és Fernando Alonso 2009-ben (Fotó: XPB)

„Már elmúlt 40 éves, de még mindig úgy vezet, mintha 22 lenne. Minden egyes versenyeseményen, minden futam minden körben, az összes edzésen teljes erőbedobással dolgozik. Mindent elkövet azért, hogy sikeres legyen” – tette hozzá.

„Már most izgatottan várom, hogy láthassam az Aston Martin versenyzőjeként, és azt, hogy milyen kihívással néz majd szembe. Sikeres lesz, vagy kudarcos? Láttuk, hogy Fernando az évek során sokszor váltott csapatot, és nem döntött mindig a lehető legjobban. De őszintén remélem, hogy jó autót kap, és olyan teljesítményt hozhat, amire képes” – emelte ki.

Az IndyCarban versenyző Grosjean egy másik korábbi F1-es márkatársról, Kevin Magnussenről is szólt néhány szót, aki érzése szerint 2023-ban is fenntartja majd jó formáját, sőt még egy lépést tehet a jó irányba a Haasszal. „Tudom, hogy élvezi az F1-ben töltött idejét, és remélhetőleg újra előre fognak majd lépni, és Kevin ismét igazán jó eredményeket érhet majd el” – zárta gondolatát a francia, aki például utolsó, 2020-as F1-es szezonjában is Magnussen mellett versenyzett.

Romain Grosjean (Fotó: IndaCar) Romain Grosjean (Fotó: IndyCar)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak