Musorujsag
Élő Eredmények

Háromnapos januári tesztet szervez a Ferrari Leclerc-éknek

Háromnapos januári tesztet szervez a Ferrari Leclerc-éknek

Motorsport
Egy pálya, három nap, négy versenyző – a Ferrari Fioranóban hangol az előttünk álló tesztidényre.

Még 40 van hátra a bahreini előszezoni teszt kezdetéig, Charles Leclerc-nek és Carlos Sainznak azonban nem kell addig várnia arra, hogy újra Forma–1-es autóval róhassa a köröket. Az olasz Motorsport beszámolója szerint a Ferrari idén is szervez egy háromnapos gyakorlást a saját tesztpályájára, Fioranóba. A rendkívüli teszt pontos dátuma nem ismert, csupán annyi, hogy még ebben a hónapban sor kerül rá.

A három nap során a 2021-es versenygépet, az SF-21-et vetik be. Leclerc és Sainz a hírek szerint egy-egy napot kap majd, hogy újra lendületbe jöhessen az Abu-Dzabi (illetve a vörösök decemberi fioranói gumitesztje) óta eltelt nagyjából két hónap kihagyása után.

A harmadik napon aztán a két tartalékversenyző is szerepet kap. Idén Antonio Giovinazzi az izraeli színekre váltó Robert Shwartzmannal osztozik e szerepkörön. Mindketten fél napot kapnak arra, hogy F1-es kilométereket gyűjtsenek. A két versenyző az idei nagydíjhétvégéken egymást váltja a tartalékos pozícióban, miközben a csapat fejlesztési munkálatait is segíteni fogják.

Charles Leclerc, Fiorano (Fotó: Ferrari)

Tekintve, hogy igencsak kevés a tesztlehetőség az egyre hosszabb versenyszezonok során, a Ferrari háromnapos tréningje mind a négy versenyző számára fontos. Nem a maranellói az egyetlen csapat azonban, amely még az előszezon és az új autók bemutatója előtt pályára hajt. A Pirelli gumitesztjei keretében február elején Le Castellet-ben a Mercedes és az Alpha Tauri áll munkába, majd Jerezben a Mercedes és az Aston Martin tesztel száraz pályás gumikat.

Az F1-es bemutatók menetrendje:

február 6. – Williams (festés és évnyitó)

február 11. – Alpha Tauri, New York (festés)

február 13. – McLaren MCL37, Woking

február 13. – Aston Martin AMR23, Silverstone

február 14. – Ferrari, Maranello

február 15. – Mercedes W14, Silverstone

február 16. – Alpine A523, London

Előszezoni teszt: február 23-25., Bahrein

Borítókép: Charles Leclerc, Fiorano (Fotó: Ferrari)

További tartalmak