Musorujsag
Élő Eredmények

Kiakadt Verstappen: soha többé nem kér ebből a „bohócshow-ból”

Kiakadt Verstappen: soha többé nem kér ebből a „bohócshow-ból”

Twitch, Racing News 365
Versenyzéssel és dühöngéssel telt Max Verstappen múlt hétvégéje. A holland egy 24 órás szimulátorversenyen kelt ki magából és adta fel dühében a küzdelmet.

A mögöttünk hagyott hétvégén rendezték meg a virtuális Le Mans-i 24 órás szimulátorversenyt. Profi versenyzők is indultak rajta, a legnagyobb név pedig kétségkívül Max Verstappené volt, akiről köztudott, hogy komolyan veszi a szimulátorversenyzést, és szabadidejében azt is a felkészülésének részeként használja.

A Red Bull versenyzője a Redline-csapat színeiben állt rajthoz a virtuális eseményen, Jeffrey Rietveld, Luke Browning és Diogo Pinto csapattársaként. A negyedik helyről rajtoltak, de Verstappen az élre vezette őket, és már egy perc feletti előnnyel vezetett a másik Redline-autó előtt, amikor hét órával a leintés előtt jöttek a problémák.

A verseny már addig is hozott szervergondok miatti piros zászlós megszakításokat, aztán Verstappenéket is kidobta a rendszer a játékból. Mire helyre tudták állítani a kapcsolatot, autójuk már a 17. helyen állt, körhátrányban. Másfél órával később újabb gondok jöttek a kapcsolatban, így a kétszeres F1-es világbajnok úgy döntött, inkább kiszáll a játékból. Döntését a szervezőknek címzett dühös kritikával mellékelve indokolta meg.

„A saját játékukat sem tudják irányítani. Ez már a harmadik alkalom, hogy ez történik velem: kidob a játék, miközben versenyzem. Ez volt az utolsó alkalom, hogy részt veszek rajta. Mert mi értelme?”

– mérgelődött csalódottan Verstappen.

„Hónapokon át készülsz rá, hogy megnyerd ezt a bajnokságot, vezeted a bajnokságot, és csak próbálod teljesíteni ezt a versenyt, amire két hónapon át készülsz, erre ők így kezelik…”

„Két piros zászló volt, aztán törölték az esőt, mert talán annak is volt hatása, de az embereket még így is ledobja. Most minket is utolért, és nem kezelik a helyzetet, mert az kell nekik, hogy még több ember lejöjjön róla.”

„Őszintén mondom, ez egy vicc. Nem is nevezheted ezt eseménynek. Ez egy bohócshow. Ezért is jobb kiszállni”

– állapította meg Verstappen.

A versenyző a 24 órás viadalt megelőzően elmondta: „Nincs már igazán szabadidőm részt venni nagy szimulátorversenyeken, de ez nagyon fontos számomra és a csapat számára. Remélem, ezen a hétvégén meglesz a győzelem.”

Azt is kiemelte, hogy számára ez jóval több holmi játéknál és szórakozásnál, ugyanúgy kezelik az ilyen versenyeket, mint az igaziakat, és F1-es versenyzőként is hasznosnak érzi az efféle megméretéseket. „Folyamatosan tanulok, alkalmazkodom az autókhoz. Amikor visszatérek az F1-be, ez segít, mert ott a fejedben ez a sok tapasztalat. Van, hogy nem vagy teljesen elégedett az F1-es autód beállításaival, de a szimulátoros tapasztalataidból merítesz” – magyarázta, hozzátéve, ettől úgy érzi, teljesebb versenyzővé válhat.

Verstappen tavaly sem tudta megnyerni a virtuális Le Mans-t, akkor saját hibájából: ütközött, miközben az élen állt. A mostani versenyt a Redline-csapat másik autója nyerte, melyet az Aston Martin tesztversenyzője, Felipe Drugovich, az Indycar-versenyző Felix Rosenqviest, Chris Lulham és Luke Benett alkotott.

További tartalmak