Musorujsag
Élő Eredmények

Jelentős személyi változtatásokat jelentett be az FIA

Jelentős személyi változtatásokat jelentett be az FIA

FIA
Több ponton is változtatott vezetői struktúráján a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), miután lezárult az elnök, Mohammed bin Szulajm által kezdeményezett, a belső ügyekkel kapcsolatos felülvizsgálati eljárás.

A 2021-ben kinevezett Mohammed bin Szulajm az elmúlt hónapokban többször jelezte, jelentős átalakulás várható a szövetség vezetői struktúráját illetően, a változtatások kidolgozásához viszont időre lesz szükségük, hiszen egy komoly vállalásról van szó. Ez a folyamat zárult le most, az FIA pedig ismertette is a változtatásokat.

Az új vezetői struktúra élére a korábbi technikai igazgató, Nikolasz Tombazisz került, aki a folytatásban az együléses szériákkal foglalkozó részleg vezérigazgatója lesz. A rutinos szakember megjegyezte, a módosítások „magasabb szintre” emelik az FIA-t.

A szövetség technikai igazgatói posztján a korábban a McLaren Forma–1-es alakulatának technikai részlegét vezető Tim Goss váltja Tombaziszt, akinek 2021 (vagyis az FIA-hoz való csatlakozása) óta helyetteseként dolgozott.

Nikolasz Tombazisz (Fotó: XPB)

Létrehoztak egy új posztot, a stratégiai és üzemeltetési igazgató pozícióját is. Ezt a korábbi sportigazgató, Francois Sicard tölti majd be. A szövetség közleménye szerint ő a „hosszú távú stratégiai tervezésért, valamint a kulcsfontosságú pálya menti tevékenységekért és a logisztikáért felel” majd. Ő tavaly csatlakozott az FIA-hoz, miután korábban a több juniorszériában is sikeresen szereplő DAMS versenyigazgatójaként dolgozott.

Sicardot a sportigazgatói poszton a régóta az F1 vezetőségében dolgozó Steve Nielsen váltja, aki „a versenyirányítás és a távoli műveleti központ folyamatos fejlesztéséért, valamint a sportszabályzat jövőbeli frissítéséért” felel majd.

Az új struktúrának a technikai mellett a pénzügyi pozíciók is fontos pillérei lesznek. A pénzügyi igazgatói poszt Federico Lodié lett, aki a költségvetési limit 2021-es bevezetése előtt a rendszer kidolgozásáért felelő munkacsoportban vállalt fontos szerepet.

Mohammed bin Szulajm a változtatások kapcsán kiemelte, az előző hónapokban rengeteg időt és energiát fektettek az új struktúra kidolgozásába, és kollégáival együtt bízik abban, hogy a most ismertetett módosítások a várt hatásokat váltják majd ki, vagyis az FIA erősebb szervezetté válik az előző időszak viharos eseményei után.

Steve Nielsen (Fotó: XPB)
Borítókép: FIA logó (Fotó: XPB)

További tartalmak