Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Hyundait nem érdekli az F1

A Hyundait nem érdekli az F1

Motorsport
A Hyundai frissen kinevezett sportigazgatója, a korábbi F1-es csapatvezető, Cyril Abiteboul cáfolta, hogy a márka érdeklődik a királykategória iránt, majd egyértelművé tette, számukra továbbra is a rali élvez prioritást.

Mióta kihirdették a 2026-os motorszabályokat, több alkalommal is szóba került, hogy a csatlakozási szándékát már bejelentő Audi mellett több gyártó is érdeklődik az F1 iránt. Több forrás megemlítette a Fordot majd a Hyundait is, a General Motors pedig nemrég saját maga jelezte, az Andretti partnereként szívesen részt venne a királykategóriás futamokon.

Ami a másik két márkát illeti, a Ford december végén jelezte, egyelőre nem óhajtja kommentálni az F1-gyel kapcsolatos híreket. Nem úgy a Hyundai! A márka nemrég kinevezett sportigazgatója, Cyril Abiteboul most egyértelművé tette, ők nem érdeklődnek az F1 iránt.

A Catherham és a Renault korábbi csapatvezetője egyértelművé tette, számukra továbbra is a rali-világbajnokság a legfontosabb, ahol az utóbbi években szép sikereket értek el. „Nincsenek konkrét tervek” – jelentette ki, amikor a Motorsport az F1-ről és a sportautós szériákról faggatta.

Cyril Abiteboul (Fotó: XPB)

„A Hyundai egy globális szinten is fejlődésre hajtó, új termékeket és egyedi választékot kínáló vállalat. A motorsport pedig azért szerepel a portfólióban, hogy támogassa az üzletet. Szóval a vállalt többi részéhez hasonlóan nekem is meg kell értenem, üzleti szempontból mire van szükségünk, és hogyan tudok most támogatást nyújtani” – folytatta.

„A rali volt a legjobb megoldás a kisebb szegmensű autók számára. Látnunk kell, ez a szegmens miként változik, merre halad majd, és biztosítanunk kell, hogy a rali továbbra is releváns maradjon. Most minden bizonnyal ez a prioritás számunkra. Erre készülünk. Győznünk kell, és biztosítanunk kell, hogy a rali továbbra is az üzleti érdekeinket szolgálja” – emelte ki.

„Nem akarok igent mondani, mert akkor majd arról cikkeznek, hogy a Hyundai az F1-be tart. Vissza akarok utalni az előző válaszomra, biztosítanunk kell, hogy egy tevékenység az üzletet szolgálja. A rali jelenleg ezt teszi, és a legfontosabb számunkra az, hogy ez a folytatásban is így maradjon, ennek érdekében pedig együttműködünk a többi gyártóval és az FIA-val. Idővel látjuk, teszünk-e mást ezen felül. De ez egyelőre nem prioritásunk. Az az, hogy nyerjünk a raliban” – zárta gondolatát.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak