Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az FIA elnöke szerint csak idő kérdése, mikor nyer újra a Ferrari

Az FIA elnöke szerint csak idő kérdése, mikor nyer újra a Ferrari

F1i
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed bin Szulajm úgy érzi, csupán idő kérdése az, hogy a több mint tíz éve nyeretlen Ferrari ismét világbajnoki címet szerez a királykategóriában.

A vörösök legutóbb 2007-ben, Kimi Räikkönen révén ünnepelhettek egyéni világbajnoki címet, egy évvel később pedig a versenyzők között ugyan nem tudtak címet védeni, konstruktőriben összejött a duplázás. Azóta eltelt tizenöt év, és bár a csapat többször közel került a bajnoki trófeához, a nyeretlenségi sorozat egyre hosszabbá vált.

A 2010-es évek elején Fernando Alonsóval, az évtized végén Sebastian Vettellel, tavaly pedig Charles Leclerc-rel kaptak esélyt ennek megszakítására, ellenfeleik viszont (minden esetben a Red Bull vagy a Mercedes) egy lépéssel mindig előttük jártak.

Ami a folytatást illeti, az FIA elnöke egy, a csapat kilátásaival kapcsolatos kérdésre felelve kijelentette, szerinte csak idő kérdése, hogy a vörösök egy nap célt érnek. „Mindig a teljesítmény dönt. Amikor a Ferrari nyert, a csapat nagyon sokszínű volt. De ez nem arról szól, hogy az olaszok jobbak-e a franciáknál, a németeknél, hanem a megfelelő ember megtalálásáról” – kezdte.

Mohammed bin Szulajm (Fotó: XPB)

„Ha minden csapat ugyanazt a motort használja, és ugyanaz a csapatvezető irányítja őket, végső soron akkor is csak egy győztes lehet. Hogy megvannak-e a megfelelő eszközeik, azt csak a Ferrari tudja. De az, hogy a Ferrari futamokat nyerjen, vagy bajnoki címeket szerezzen, nem újdonság a Ferrari számára. Csak idő kérdése, hogy mikor nyernek újra” – tette hozzá.

A szakembert az Aston Martin terveiről is kérdezték, melynek tulajdonosa, Lawrence Stroll a következő években (új főhadiszállással, szélcsatornával, szakemberekkel és Alonsóval felvértezve) már az élmezőny legjobbjait támadná.

„Szerintem működhet (a tervük), ha megnézzük a befektetéseket, és azt, hogy ott van egy olyan okos fickó, mint Alonso. A legfontosabb a teljesítmény, győzni pedig nagyon nehéz. Beszélhetünk a Ferrariról, és ők sem nyertek. De azért, mert lassú volt? Nem. Talán a megbízhatóság, talán a menedzsmentben kavarodott össze valami. Az Aston Martin nincs pénzszűkében. Talán más módszerre van szüksége. És a változások, amiket Stroll úr hozott, nagyon fontosak” – mondta.

Fotó: XPB
Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

További tartalmak