Musorujsag
Élő Eredmények
×

Eldőlt: Magnussen nem versenyez Daytonában

Eldőlt: Magnussen nem versenyez Daytonában

Kevin Magnussen
A Haas pilótája, Kevin Magnussen csütörtök délután bejelentette, kézműtétje miatt végül nem vesz részt a Daytonai 24 óráson, melyen édesapjával, a korábban az F1-ben is versenyző Jannal közösen indult volna.

A tavalyi év végén jelentették be, hogy egy sikeres abu-dzabi GT-futam után Magnussen és édesapja a rangos Daytonai 24 óráson is elindul az MDK Motorsports egy Porsche 911-esével. A dán igencsak lelkesen nyilatkozott a nem mindennapi lehetőségről, a múlt héten viszont felmerült, vissza kell lépnie a viadaltól.

Erről ő maga írt közösségi oldalán, megemlítve, hogy indulása egy „ártatlan kézműtét” miatt vált kétségessé. Noha kiemelte, nincs komoly gond, azt nem garantálhatja, hogy röviddel az orvosi beavatkozás után versenyautóba ülhet.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Csütörtök este eltűnt a feltételes mód: Magnussen ezúttal azt jelentette be a közösségi médiában, hogy bár az említett műtét jól sikerült, az orvosai azt tanácsolják, maradjon távol a 24 órás versenytől. Üzenetében kiemelte, szurkolni fog az MDK Motorsportsnak, és sok sikert is kívánt az alakulatnak (ennek édesapja ugyanúgy tagja lesz).

Ami az F1-es szereplést illeti, a Haas szóvivője a múlt héten arról beszélt, nem aggódnak amiatt, hogy a szóban forgó kézműtét (erre a RaceFans információi szerint egy ciszta miatt volt szükség) miatt Magnussennek távol kell maradnia a februárban kezdődő tesztszezontól.

Ennek megfelelően tehát a csapat attól sem tart, hogy Magnussen szezonnyitón való indulása (az év első versenyét március első hétvégéjén rendezik Bahreinben) veszélybe került. Megjegyezték, már most izgatottan várják, hogy a tavaly visszatérő és több meglepően jó eredményt is szállító dán autója üljön, és „eleget tegyen F1-es kötelességvállalásának”.

Kevin Magnussen (Fotó: Haas/LAT)

 

Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak