Musorujsag
Élő Eredmények
×

Jól szórakozott a Mercedes a Hamiltonról megjelent pletykán...

Jól szórakozott a Mercedes a Hamiltonról megjelent pletykán...

Formu1a.uno
Cáfolta a Lewis Hamilton csillagászati összegekről tett ajánlatokról pletykákat a Mercedes csapata. Tisztázták: még csak el sem kezdték a tárgyalásokat.

Egy „400 milliós” ajánlatról cikkezett a héten a francia sportgazdasági portál, a Sportune Lewis Hamilton és a Mercedes küszöbön álló szerződéshosszabbítása kapcsán. Azt írták, a hétszeres világbajnok két szezonnal hosszabbíthatja meg az F1-es pályafutását, és évi 70 millió eurós fizetést kínálnak neki, ami akkora összeg, amekkorát a mostani szerződésével csak bajnoki győzelem esetén, bónusszal kaphatna. Emellett találgattak egy 10 évre szóló nagyköveti egyezségről is, amiért Hamilton 2026-tól évi 25 millió eurót kereshetne.

Mint kiderült, az eleve bizonytalan eredetű információ nem több találgatásnál. Ezt állítja legalábbis a Mercedes, akiknek szóvivőjét a Formu1a.uno idézte.

„A pletykagyár a jelek szerint télen sem áll le, és szórakoztató volt olvasni a szerződésről szóló tárgyalásokkal kapcsolatos találgatásokat, miközben azok még csak el sem kezdődtek” – tette egyértelművé a csapat embere, hogy Hamilton és a vezetőség még csak el sem kezdett egyezkedni az új szerződésről.

„A pletykák a jelek szerint egy francia blogtól, a Sportune-tól erednek, amellyel mi nem állunk kapcsolatban. És egészen vad dolgokat sugallnak. Toto (Wolff) múlt pénteken közölte, hogy az egyeztetések még el sem kezdődtek, és ez a valós helyzet”

– tisztázta a helyzetet a szóvivő.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

Eközben az olasz Motorsport maga is beszállt a találgatásokba, és arról cikkezett, hogy Hamilton jó eséllyel a jelenlegivel megegyező feltételekkel hosszabbíthatja meg a szerződését, ám a Mercedesnek alighanem lesznek feltételei, mert szeretné magát levédeni attól, hogy bajnoka amolyan Nico Rosberg-módon máról holnapra a visszavonulás mellett döntsön. A lap szerint a hosszabbításra akár már a Mercedes bemutatója vagy az első tesztek előtt sor kerülhet, vagyis úgy, hogy Hamilton még nem tudja, milyen potenciál rejlik a W14-es új autóban, és ez bizonytalansági tényezőt jelentene.

A Mercedes szerintük B-tervvel akar felkészülni, és az egyik ilyen forgatókönyvet Lando Norris jelentheti, aki állítólag nagyon is érdekli őket. Az olaszok szerint mivel Norrist 2025-ig köti a szerződése a McLarenhez, a Mercedes számára az ideális az lenne, ha Hamilton két évig biztosan maradna velük, hogy aztán kivethessék a hálójukat egy nagy potenciállal rendelkező utódra.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak