Musorujsag
Élő Eredmények
×

Massa biztos volt benne, hogy Kubica veszi át a helyét

Massa biztos volt benne, hogy Kubica veszi át a helyét

SwiatWyscigów
A korábbi világbajnoki ezüstérmes, Felipe Massa elárulta, egy időben biztosra vette, hogy Robert Kubica veszi majd át a helyét a Ferrarinál, a lengyel balesete viszont mindent megváltoztatott. Ami a visszatérést illeti, Massa megjegyezte, örül annak, hogy egykori riválisa újra F1-est vezetett.

Robert Kubica a 2000-es évek második felének egyik legígéretesebb versenyzője volt, aki előbb a BMW, majd a Renault pilótájaként is több kiugró eredményt szerzett. Ezekre természetesen az élmezőny csapatvezetői is felfigyeltek, a Ferrari például nagyon komolyan gondolkodott azon, hogy szerződteti a fiatal pilótát. 2011 februárjában viszont minden megváltozott.

Kubica komoly ralibalesetet szenvedett, melyben keze súlyosan megsérült. Hamar kiderült, ez az incidens kettétörte ígéretesen induló F1-es pályafutását is. A lengyel azonban nem adta fel, rehabilitációja és küzdelme pedig boldog véget ért: 2019-ben egy évre visszatérhetett a mezőnybe.

Noha a visszatérés eredmények tekintetében nem maradt emlékezetes, többen megjegyezték Kubicának már az győzelem volt, hogy egyáltalán visszaverekedte magát az F1-be. Így van ezzel Felipe Massa is, aki elárulta, örül, hogy a lengyel máig versenyez (az utóbbi években sportautókkal), ami pedig a múltat illeti, elárulta, biztosra vette, hogy a Ferrari Kubicának fogja adni a helyét.

„Jó látni, hogy visszatért” – nyilatkozta a 2008-as év ezüstérmese a SwiatWyscigów nevű lengyel portálnak. „Éli az életét, versenyez, azt csinálja, amit szeret. De sajnálom is őt. Biztos voltam benne, hogy ő veszi át a helyem a Ferrarinál, mert elképesztő munkát végzett.”

Felipe Massa (Fotó: XPB)

„Biztos voltam benne, hogy ő lesz az a versenyző, aki majd a helyemre lép a Ferrarinál. De ezzel nem volt semmi problémám, mert megérdemelte. Amikor balesetet szenvedett, nagyon sajnáltam őt, mert az egész hallatlan volt. Hihetetlen, mi történt vele. Az is, hogy egyáltalán életben van. Az is hihetetlen volt, hogy egy olyan jó versenyző, mint ő, elszalaszt egy nagy lehetőséget a karrierjében. Sajnálom, ami vele történt” – folytatta.

„Most, hogy visszatért és látjuk, hogy még versenyez is… sosem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. De sajnos elszalasztott egy nagyszerű lehetőséget a csodálatos karrierje szempontjából, amit az F1-ben futhatott volna” – emelte ki.

Massa a beszélgetés során a 2007-es Japán Nagydíjra is visszaemlékezett, amikor máig emlékezetes csatát vívott a lengyellel az utolsó körben, ami végül az ő sikerével zárult (mindössze két tizeddel előzte meg a célban, ezzel ő szerezte meg az ötödik helyet). „Akkor is arra gondoltam, biztos, hogy büntetést kapunk” – utalt a többször pályaelhagyásra, ami a csata része volt.

„Most már egészen biztos, hogy nem lehetne ilyet csinálni. Letértem a pályáról, majd visszatértem és aztán ő is. Az utolsó körben történt, és mindent beleadtunk. Szórakoztató volt a pilótafülében ülve is. Jó volt így versenyezni, de nem azért, mert előbb értem célba, mert akkor ezt még nem tudhattam. Szórakoztató volt, és az F1 múltja szempontjából is biztos, hogy egy érdekes csata volt. Gilles Villeneuve és René Arnoux csatájához hasonlított. Az egy igazi legendás, érdekes csata volt” – zárta gondolatát Massa.

Robert Kubica (Fotó: XPB)
Borítókép: Robert Kubica és Felipe Massa (Fotó: XPB)

További tartalmak