Musorujsag
Élő Eredmények
×

Andretti már szakembereket is szerződtetett

Andretti már szakembereket is szerződtetett

GPFans
A Forma–1-be készülő Michael Andretti elhintette, csapata már több kulcsfontosságú szakembert is szerződtetett a jövőbeli királykategóriás projekthez, neveket viszont csak később közöl majd a nyilvánossággal.

Az utóbbi hetekben alaposan felpörögtek az események a királykategóriát célba vevő Andretti Global háza táján: miután az FIA jelezte, fontolóra vette a mezőny bővítését, az amerikai alakulat bejelentette, a General Motorsszal közösen készül a Forma–1-es debütálásra (egészen pontosan a konszern tulajdonában lévő Cadillac-kel).

Ami az egyéb terveket illeti, a csapat már korábban bejelentette, új főhadiszállást hoz létre motorsportos tevékenységei irányításához (akkor még nem mondták ki egyértelműen, de utaltak rá, hogy itt a Forma–1-es alakulat építgetésével is foglalatoskodhatnak).

Az Andretti új főhadiszállásának látványterve (Kép: Andretti)

A csapatvezető, Michael Andretti édesapja, az F1-ben 1978-ban világbajnoki címig jutó Mario Andretti (aki gyakran oszt meg részleteket azzal kapcsolatban, hogyan haladnak az előkészületek) nemrég arra is utalt, hogy az istálló már szakembereket is toborzott, akik hisznek is a projekt sikerességében, hiszen ha nem így lenne, már régen faképnél hagyták volna őket.

Most a csapatfőnök is elhintette, fontos szakembereket igazoltak az F1-es projekthez, neveket azonban még nem akart mondani. „Rengeteg szakembert felvettünk már, néhányan pedig a munkában is belevágtak” – kezdte.

„Szerződtettünk főmérnököket, szóval igen, nagyon is előrehaladott állapotban vagyunk. Már felvettünk egy technikai igazgatót is, szóval idővel ezt is be fogjuk majd jelenteni” – tette hozzá sejtelmesen a szakember, kinek alakulata az utóbbi nem egy nemzetközi szériában is megjelent, miután sokáig elsősorban csak az amerikai kategóriában volt jelen.

Fotó: Cadillac
Borítókép: Michael Andretti (Fotó: XPB)

További tartalmak