Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az Alfa Romeo is elárulta, mikor leplezi le új autóját

Az Alfa Romeo is elárulta, mikor leplezi le új autóját

Alfa Romeo
A jelenlegi Forma–1-es alakulatok közül kilencedikként az idén még Alfa Romeo néven versenyző Sauber is bejelentette, mikor mutatja be 2023-as versenyautóját. Az istálló a leleplezés helyszínét is ismertette.

Hosszabb távon komoly változások várhatók a svájci alakulatnál, 2026-tól ugyanis az Audi gyári alakulataként versenyeznek majd a királykategóriában. Addig azonban teljesíteniük kell még három szezont, melyből az elsőt még a jelenlegi partner, az Alfa Romeo felügyelete alatt futják. Az év végén viszont együttműködésük lezárul az olaszokkal.

Ezt természetesen szép eredményekkel szeretnék búcsúztatni, azokért pedig nagyrészt a 2023-as autó felel majd, amit február 7-én prezentálnak majd. Az ezzel kapcsolatos rövid bejelentésben azt is elárulták, hogy a gépről Zürichben hull majd le a lepel.

A bemutatót közép-európai idő szerint 10 órakor tartják majd – minden valószínűség szerint ekkor láthatjuk először az Alfa Romeo színeiben nyilvánosan megjelenni az új csapatvezetőt, a McLarentől érkező Andreas Seidlt is, aki a Ferrarihoz távozó Frédéric Vasseurt váltotta.

Andreas Seidl (Fotó: Sauber)

Ami a versenyzőket illeti, ezen a téren a stabilitás mellett döntött az alakulat: a rutinos Valtteri Bottas márkatársa 2023-ban is a fiatal Csou Kuan-jü lesz, aki a döcögősebb kezdés után meggyőző első szezont teljesített a királykategóriában. Az Alfa Romeón belül egyébként nemcsak ő, hanem a tapasztalt csapattárs is a második F1-es évadra készül.

Bottas a várakozásokkal kapcsolatban nemrég arról beszélt, jó szereplésre számít csapatától, hiszen az hamar átállt a 2023-as autó fejlesztésére, ugyanakkor kiemelte, az év közben is jó munkát kell végezniük, hogy folyamatosan versenyben maradjanak ellenfeleikkel.

2022-ben ezt nem sikerült megvalósítani, az erős kezdést (az Alfa Romeo a középmezőny egyik legjobb csapataként indította a szezont, néha az időmérőkön még a Mercedesszel is fel tudta venni a versenyt) követően ugyanis látványosan visszaesett, és az idény második felében a pontszerzésért is vért izzadt.

AZ EDDIG ISMERT F1-ES BEMUTATÓIDŐPONTOK:

február 3. –  Red Bull, New York (évnyitó)

február 6. – Williams (festés és évnyitó)

február 7. – Alfa Romeo, Zürich

február 11. – Alpha Tauri, New York (festés)

február 13. – McLaren

február 13. – Aston Martin

február 14. – Ferrari

február 15. – Mercedes

február 16. – Alpine, London

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak