Musorujsag
Élő Eredmények
×

Felmentette a bíróság Alesit az „idióta” tűzijátékozás után

Felmentette a bíróság Alesit az „idióta” tűzijátékozás után

France24
A bíróság előtt felelt „idióta” tettéért a Ferrari korábbi versenyzője, aki tavaly télen tűzi játékot robbantott sógora irodájánál…

A múlt tél felkapott híre volt, hogy a rendőrségen kötött ki a Ferrari-szurkolók korábbi nagy kedvence, Jean Alesi. Az exversenyző 2021 decemberében Franciaországban fia, a szintén versenyző Giuliano társaságában tűzi játékot robbantott volt sógora irodájának ablakánál. Az elfogása után egy éjjelt a fogdában töltő 58 éves francia később buta félreértésnek nevezte a történteket, amit már akkor megbánt.

Csak most csütörtökön került sor az ügy tárgyalására, melyen Alesiéket végül felmentette a bíróság. Jean és Giuliano Nimes-ben állt az ítélőszék elé, mégpedig azzal a váddal, hogy emberre veszélyt jelentő módon okozott kárt más tulajdonában.

Bár akkoriban felmerült, hogy családi konfliktus állhat a bosszúnak tűnő tett hátterében, Alesi ezt határozottan tagadta. A mostani tárgyaláson kiderült, sógorának „nincs problémája” a korábbi F1-essel, ám úgy érezte, az irodája ablakán keletkezett kár miatt bíróság elé kell vinnie az ügyet.

A meghallgatáson Alesi elismerte, hogy megbánta tettét.

„Bocsánatot kérek, mert soha életemben nem csináltam még ennél szégyenletesebb dolgot. Idióta dolog volt. Teljesen meglepett a robbanás ereje. Csak az volt a cél, hogy nevessünk egy jót”

– szögezte le az egyszeres futamgyőztes.

Giuliano és Jean Alesi (Fotó: XPB)

Alesi ügyvédje kiemelte, a francia családjában amolyan hagyománynak számít, hogy tűzijátékoznak, amikor valami miatt ünnepelnek, és védence akkor annak örült, hogy újra a fiával lehet.

„Jean Alesi a fellegekben járt aznap este, mert a COVID miatti egy hónap távollét után újra együtt lehetett a fiával.”

A bíró „rossz csínyként” jellemezte a két Alesi tettét, de figyelembe vette, hogy Jean Alesi kifizette az exsógorát ért kárt, valamint megállapította, hogy a tettük mögött nem mutatkozott szándékosságra utaló jel.

Borítókép: Jean Alesi és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak