Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly: A csapattársak 60 százaléka között feszült a viszony

Gasly: A csapattársak 60 százaléka között feszült a viszony

Motorsport
Az Alpine versenyzője, Pierre Gasly ismét jelezte, már unja a csapattárssal, Esteban Oconnal kapcsolatos kérdéseket, azt pedig, hogy adott esetben feszült lesz a hangulatuk, nem tartja különlegesnek, hiszen a márkatársak 60 százalékának esetében hasonló a helyzet.

Gasly kilenc, a Red Bull kötelékében töltött év után 2022 végén intett búcsút a bikásoknak és csatlakozott a Renault jelenleg Alpine néven futó gyári csapatához. Itt Esteban Ocon lesz a csapattársa, akivel az elmúlt években közismerten rossz volt a kapcsolata (fiatalként barátok voltak, a folyamatos rivalizálás viszont éket vert közéjük).

A francia versenyzőt az elmúlt hónapokban többször faggatták Oconról (és Ocont is az ő érkezéséről), válaszaiban pedig többször igyekezett egyértelművé tenni, nem aggódik a múlt miatt, hiszen kellően profinak és érettnek tartja magát valamint csapattársát is ahhoz, hogy jól együtt tudjanak dolgozni.

Persze ettől a téma újra és újra előkerül; Gasly nemrég a Motorsportnak nyilatkozva jelezte, kicsit már unja is azt. „Szerintem túl gyakran beszélnek erről” – fogalmazott. „Jól kijövünk egymással. Lehet, hogy nem mi vagyunk a legjobb barátok, de meg tudunk maradni egymás mellett ugyanabban a helységben” – tette hozzá.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Ráadásul utalt arra, hogy helyzetükben egyébként sincs semmi különleges, hiszen a tíz csapat több mint felénél hasonlóan feszült a helyzet, vagyis ugyanúgy robbanásveszélyessé válhat egy-egy pilótapáros bizonyos szituációkban.

„Ha végigmegyek a paddockon, vagy sorra veszem a csapattársi viszonyokat, akkor biztos, hogy találok olyat, ami rosszabb, mint a miénk. Ha az Esteban és köztem lévő viszonyról kell beszélni, akkor ugyanúgy beszélhetünk a paddock 60 százalékáról. Szóval nincs komolyabb gond, minden rendben van közöttünk” – mondta.

Végül megjegyezte, nem is igazán érdekli, ki a csapattársa, hiszen a célja mindig változatlan: a lehető legjobb eredményt akarja szállítani saját maga és az Alpine számára. „Tudom, hogy Esteban egy remek versenyző. Ezt megmutatta Fernando (Alonso) mellett is. A tabellán Fernando szintjén végzett, szóval jól teljesít. De végső soron nem igazán számít, ki van mellettem. A legjobb akarok lenni, és ehhez mindenkivel versenybe kell szállnom. Esteban ismeri a csapatot és gyors” – fogalmazott.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak