Musorujsag
Élő Eredmények
×

Grosjean: Nem Piastri F1-es belépője volt a legjobb…

Grosjean: Nem Piastri F1-es belépője volt a legjobb…

YouTube
Noha érzése szerint a szerződése körüli huzavona miatt nem Oscar Piastri királykategóriás belépője volt a legjobb, a korábbi Forma–1-es versenyző, Romain Grosjean már izgatottan várja a fiatal ausztrál debütálását.

A nyári szünet egyik fő témája Oscar Piastri és az Alpine valamint a McLaren szerződéses huzavonája volt: a francia csapat bejelentette ugyan, hogy akkori tartalékosa veszi át Fernando Alonso helyét, ő maga tagadta, hogy kontraktus köti az istállóhoz. Mint később kiderült azért, mert időközben már a McLarennel is megegyezett egy 2023-as lehetőségről.

A két alakulat között az FIA szerződéses bizottsága tett igazat, miközben több hangzatos nyilatkozatot is olvashattunk – elsősorban az Alpine részéről, melynek vezetői úgy érezték, fiatal versenyzőjük elárulta őket azt követően, hogy évekig támogatták és pénzelték pályafutását.

Maga Piastri jóformán végig csendben maradt, többen mégis úgy érzik, F1-es belépője igencsak rosszul sikerült, hiszen nem volt túl elegáns, ahogy csapatot váltott. Az eset a korábbi F1-es versenyzőnek, Romain Grosjeannak sem tetszett, a francia viszont már várja, hogy az elmúlt évek egyik legizgalmasabb fiataljának tartott pilóta elkezdje királykategóriás karrierjét.

Romain Grosjean (Fotó: XPB)

Izgatottan várom, mire lesz képes Oscar a Forma–1-ben” – kezdte a Renault, a Lotus és a Haas korábbi versenyzője. „Nem az ő belépője volt a legjobb ezzel az Alpine-McLaren sztorival, de egy remek autóban debütálhat.”

„Remek csapatban versenyezhet egy nagyon jó csapattárs mellett, aki egyébként a McLarent a saját alakulatává tette. Újoncként jó pont, hogy egy olyan alakulathoz kerül, ahol már van egy olyan versenyző, aki még fiatal, de már befutott és ugyanolyan háttérrel bír – az F2-ben és az F3-ban versenyzett –, mint ő” – magyarázta.

„Szóval izgatottan várom, mire megy majd a McLarennel. Egy biztos, ez az egyik olyan alakulat, ahol az ember debütálni akar, amikor bekerül a Forma–1-be, szóval mindenképpen rajta kell majd tartanunk a szemünket” – zárta gondolatát.

Oscar Piastri (Fotó :XPB)
Borítókép: Oscar Piastri (Fotó :XPB)

További tartalmak