Musorujsag
Élő Eredmények
×

Massa: Sok problémát kell megoldania a Ferrarinak

Massa: Sok problémát kell megoldania a Ferrarinak

SwiatWyscigów
A Ferrari korábbi versenyzője, Felipe Massa kijelentette, a vörösöknek számos problémát meg kell oldaniuk, ha olyan autót akarnak adni Charles Leclerc-nek, amivel a tavalyi ezüstérmes 2023-ban visszavághat.

Az olasz alakulatnál 2006 és 2013 között tizenegy futamgyőzelmet és egy világbajnoki ezüstöt szerző Felipe Massa a lengyel SwiatWyscigównak adott nyilatkozata során komoly dicsérettel illette a 2022-es szezont magabiztosan kezdő Charles Leclerc-t, aki végül alulmaradt a Max Verstappennel vívott küzdelemben (a holland ráadásul komoly pontelőnnyel védte meg bajnoki címét).

Ebben a Ferrari megbízhatósági problémái valamint megkérdőjelezhető stratégiai döntései is közrejátszottak, de meg kell említeni, hogy Leclerc is elkövetett néhány vezetői hibát. Ennek ellenére Massa úgy érzi, elsősorban az istállónak kell javulnia, ha 2023-ban vissza akar vágni.

„Először is, Charles szerintem fantasztikus munkát végez” – fogalmazott a brazil. „Ő egy nagyszerű versenyző, aki megérdemli, hogy ütőképes autóban üljön. Megérdemel egy lehetőséget arra, hogy az egyéni világbajnoki címért harcoljon. De ehhez valóban meg kell oldaniuk a problémákat. Javítaniuk kell azokon a dolgokon, amelyek nem működtek.”

Felipe Massa (Fotó: XPB)

„Javítaniuk kell a stratégián és sok egyéb dolgon is. A szezon elején műszaki gondjaik is voltak. Aztán voltak gondok a boxkiállásoknál is. És sok-sok probléma volt a taktikával. A bajnokság megnyeréséhez végső soron mindennek tökéletesen kell működnie” – magyarázta.

„Nagyon fontos, hogy a problémák megfelelően orvosolják. Amennyiben egy csapat elkezd változtatni, de a végrehajtott változtatások nem működnek, az is rossz. Szóval megfelelő módon kell változtatni, és gyorsan kell javítani. Már az utolsó futam előtt javítani kell, hogy aztán a következő szezon első versenye jobb legyen” – folytatta.

Massa napjainkban egyfajta „márkanagykövetként” segíti az F1-et, vagyis testközelből figyelheti az eseményeket. A beszélgetés során erről a szerepkörről is beszélt, kiemelve, élvezi, hogy a tűz közelében maradhatott, de mindenféle nyomás nélkül.

„Ez most teljesen más. Más okból vagyok ott a helyszínen. Azért vagyok ott, hogy beszéljek az emberekkel, a szurkolókkal, hogy interjúkat adjak és fontos szereplőkkel találkozzak. Szponzorokkal, üzletemberekkel különböző fontos cégektől, a felsővezetőkkel. Ez szép, és szerintem fontos is. És nyugodtabb is. Nem versenyezel, hanem át akarod adni a rutinod. Nem könnyű persze, akarnod kell, és jó ritmusra van szükséged. Jó az F1 részévé válni nagykövetkén” – zárta gondolatát.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)
Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak