Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Ott vagyok a fejében. A fickó egy megszállott”

„Ott vagyok a fejében. A fickó egy megszállott”

The Times
Határozottan úgy érzi a Mercedes csapatfőnöke, hogy Red Bull-os kollégája a megszállottjává vált. Toto Wolff még ma is gyakran gondol a rossz emlékű 2021-es abu-dzabi csalódásra.

Vizes pálya és száraz pálya, légellenállás és leszorítóerő, Toto Wolff és Christian Horner – a Forma–1 három nagy alapellentéte. A Mercedes és a Red Bull csapatfőnökei nem is lehetnének eltérőbb személyiségek, és hogy mennyire azok, azt leginkább a 2021-es idény mutatta meg, amely az elsőtől az utolsó pillanatáig kiélezett csatát hozott a gárdáik és versenyzőik között. Az osztrák és a brit szakember a háttérben állandó politikai harcot vívott egymással, az előtérben pedig sokszor már-már gyerekes beszólogatásokkal szórakoztatták a közönséget – vagy éppen érték el, hogy kínosan félrenézzünk.

E háború 2022-ben a Mercedes visszaesésével kicsit nyugvópontra jutott, ám a felek így is össze-összecsaptak az év során, Horner pedig bármikor bármilyen helyzetben képes elsütni egy olyan poént, amelynek középpontjába Wolff barátját és a hírhedt rivalizálásukat állítja. Például a múlt év végén az Autosport év végi díjátadóján is ezt tette, amikor megnevezte az év újoncát…

Wolff szerint ez is csak azt bizonyítja, hogy sikerült neki Horner bőre alá férkőznie.

„Ott vagyok már a fejében, lakbér nélkül. A fickó egy megszállott”

– jelentette ki a The Timesnak Wolff.

Azért igyekezett hangsúlyozni, ez nem kölcsönös, őt egyáltalán nem foglalkoztatja ennyire Horner… „Minden egyes másodperc, amit azzal töltök, hogy Hornerről beszélek, elpazarolt idő az életemből” – állapította meg.

Toto Wolff és Christian Horner (Fotó: XPB)

A 2021-es szezon azonban nemcsak e kapcsolaton hagyott mély nyomokat, a Mercedes tagjain nehezen gyógyuló sebeket is ejtett. Wolff elárulta, a mai napig gyakran jut eszébe, hogyan bukta el Lewis Hamilton a nyolcadik bajnoki címét Abu-Dzabiban. „Abu-Dzabi után nehéz volt. Mindig is vallottam azt az elvet, hogy a stopperóra soha nem hazudik. Amelyik csapat nyer, az megérdemli a bajnoki címet. De ez más volt. A verseny végén egy személy olyan döntéseket hozott, amik a legkevésbé sem voltak összhangban a szabálykönyvvel, és annyira drasztikusak voltak, hogy hihetetlenné tették a végkifejletet. Ez az a pillanat, amikor kiszeretsz a sportágból. Az igazságosság alapelvét sértették meg.”

„Az FIA kirúgta a fickót, mert emberi mulasztás történt. De ma ez már lezárt ügy. Még mindig sokat gondolok rá, de nem haraggal. Egyszerűen csak felfoghatatlan, hogyan alakulhatott így”

– tette felelőssé a történtekért egy személyben Michael Masi korábbi versenyigazgatót.

Toto Wolff (Fotó: XPB)

Hamilton kapcsán hozzátette: „Már sok éve együtt vagyunk, és olyan gyakran beszélünk, amilyen gyakran csak lehet. De ez az időszak hihetetlenül nehéz volt, mert mindent beleadtunk, egy hatalmas eredmény kapujában álltunk. És ebben a sportágban az egyik legnehezebb feladat feldolgozni a csalódást. Ilyenkor a csapat összekapja magát.”

Wolff hangsúlyozta, F1-es kapcsolatok ide, eredmények oda, helyükön tudja kezelni a dolgokat, és semmit sem vesz komolyabban, mint szükséges. „Voltak nagy pillanataim az F1-ben. Szeretem a csapatot, szeretem a kihívást, de amit igazán szeretek, az a családom. Három gyermekem van, egy huszonegy, egy tizennyolc és egy öt éves. A legjobban azt szeretem, hogy együtt van a család. És a feleségem személyében rátaláltam a tökéletes partnerre. A feleségem gyorsabban vezet, mint én, de ez kevésbé hangsúlyos tulajdonsága. Tökéletes lelki társak vagyunk” – mondta Susie Wolffról.

Borítókép: Toto Wolff és Christian Horner (Fotó: XPB)

További tartalmak