Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez édesapja hiszi, fia egy nap bajnok lesz

Pérez édesapja hiszi, fia egy nap bajnok lesz

Cancha MX
A Red Bull versenyzőjének, Sergio Péreznek az édesapja, Antonio Pérez Garibay továbbra is bízik a rutinos pilóta tehetségében valamit képességeiben és kijelentette, hiszi, hogy fia egy nap Forma–1-es világbajnok lesz.

A négyszeres futamgyőztes 2011 óta tagja a királykategória mezőnyének, a nagy lehetőséget pedig, hogy győzelemre esélyes autót vezessen, csak 2021-ben kapta meg, amikor a Red Bull úgy döntött, őt szerződteti a fiatal Alexander Albon helyett. Ami az elmúlt két évet illeti, a rutinos versenyző teljesítmény meglehetősen vegyes volt: a kiugró eredmények mellett szürkébb hétvégék is voltak.

Megítélésekor fontos megemlíteni, hogy a mezőny egyik legerősebb versenyzője, az utóbbi években ihletett formában versenyző Max Verstappen mellett kell helyet állnia. Azt viszont ő maga is többször elismerte, ahhoz, hogy felvegye a versenyt a hollanddal, fejlődnie kell.

Ennek kulcsaként ő a stabilitás nevezte meg. Hasonló véleménye van a versenyző édesapja, a futamokat lelkesen látogató és fiának évek óta kitartóan szurkoló (valamit a pályafutását minden erejével támogató) Antonio Pérez Garibay is, aki arról beszélt, Sergiónak következetesebben kell versenyeznie, de továbbra is hiszi, hogy javul és egy nap felér a csúcsra.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

„Az előző két év nagyon fontos volt neki” – emelte ki egy, a Cancha MX-nek adott nyilatkozatában. „A legjobb dolog számára az, hogy már kapcsolatban van a Red Bull-lal. Nem szabad elfelejtenünk, hogy Sergio korábban nem versenyzett még ezen a szinten.”

„De most megtalálta a formáját is, miután mindent elveszített a Force Indiánál/Racing Pointnál, amikor kirúgták és munka nélkül maradt. Az előző két év minden szempontból kiemelt fontosságú volt Sergio számára. Ez most egy olyan élmény, ami Mexikó számára is nehezen megismételhető, szóval ki kell élveznünk” – magyarázta.

„Én azt mondom, hogy a legjobb Sergio Pérezt még nem láttuk. Sokkal többet kell még kiadnia magából, de az idő múlásával Mexikónak lesz egy Forma–1-es bajnoka” – jegyezte meg, majd hozzátette, fia a hazai sportrajongók számára roppant fontossá vált.

„Mexikóban mi mind egy családként tekintünk egymásra. Összetartunk, amikor tragédiák érnek bennünket, ott vagyunk. A mexikói szurkolók a legjobban a világon, de nagyon fontos, hogy Sergio sosem veszíti el az alázatot. A szurkolókkal nekünk mindenünk megvan, nélkülük viszont nincs semmink sem” – zárta gondolatát az idősebb Pérez.

Sergio Pérez 2021-ben mexikói harmadik helyezése után (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak