Musorujsag
Élő Eredmények
×

Elkezdte idei első tesztjét a Ferrari és az Alpha Tauri

Elkezdte idei első tesztjét a Ferrari és az Alpha Tauri

Motorsport, Twitter
Talán még mindig messze az új autók bemutatkozása, de két F1-es csapat már újra száguld. A Ferrari és az Alpha Tauri is Olaszországban melegít be.

Hó is volt az elmúlt napokban Maranellóban, így nem volt egyértelmű, a Ferrari neki tud-e vágni a hétre tervezett háromnapos tesztjének Fioranóban. A csapat keddtől csütörtökig iktatott be egy amolyan felhozó gyakorlást egy 2021-es autóval, és a teszt az olasz Motorsport beszámolója szerint kedd reggel végül elkezdődött, ám a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem Charles Leclerc vagy Carlos Sainz vezette az SF21-et, hanem a hivatalos tartalékversenyzővé előlépő Robert Shwartzman.

Miközben az olasz lap szerint a Ferrarinak már az eredeti terve is az volt, hogy elsőként a tartalékoké lesz a főszerep, a program így is módosult, hiszen a másik beugrójuk, Antonio Giovinazzi kihagyja az F1-es tesztet, helyette inkább a Ferrari új WEC-autójával, a 499P-vel ismerkedik Sebringben.

Leclerc és Sainz a beszámoló szerint a következő két napban ül autóba, hogy milyen sorrendben, arról még nem döntöttek. Dolguk mindenesetre ezen kívül is van, hiszen a héten a szimulátorban tesztelik a készülő 2023-as új autójukat.

A szintén Olaszországban működő Alpha Tauri eközben egy rövid videót tett közzé arról, hogy Cunoda Juki pályára viszi a korábbi autójukat. A japán és csapatának tesztjére Imolában, az Emilia-Romagna Nagydíjának helyszínén került sor, a felvétel tanúsága szerint napos időben, de nedves pályán.

Cunoda nemrég az új autó üléspróbáján is részt vett Faenzában.

A Ferrari február 14-én Maranellóban leplezi le az új versenyautóját, míg az Alpha Tauri február 11-én New Yorkban tartja az évnyitó rendezvényét, melyen azonban csak a festésüket mutatják be.

Az F1-es bemutatók időpontjai:

február 3. – Red Bull, New York (évnyitó)

február 6. – Williams, 15 óra (festés és évnyitó)

február 7. – Alfa Romeo, Zürich, 10 óra

február 11. – Alpha Tauri, New York (festés)

február 13. – McLaren, Woking

február 13. – Aston Martin, Silverstone, 20 óra

február 14. – Ferrari, Maranello

február 15. – Mercedes, Silverstone

február 16. – Alpine, London

Előszezoni teszt: február 23-25., Bahrein

Borítókép: Robert Shwartzman (Fotó: Ferrari)

További tartalmak