Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szerződést hosszabbított tartalékversenyzőjével a Haas

Szerződést hosszabbított tartalékversenyzőjével a Haas

Haas
Mick Schumachertől megvált, ám így is két versenyzőjével hosszabbított szerződést a Haas csapata. Pietro Fittipaldi maradt a tartalékosuk.

A Haas azon hat istálló egyike, amely változtatott tavalyi felállásán a 2023-as szezonra. Míg Kevin Magnussent megtartották, Mick Schumachernek mennie kellett, hogy a három év kihagyás után visszatérő Nico Hülkenbergnek adják az ülését. Kedden teljessé vált a felállás, és az is kiderült, ki lesz a rutinos párosuk helyettesítője, ha a szükség úgy hozza: bejelentették, hogy szerződést hosszabbítottak Pietro Fittipaldival.

A brazilok kétszeres F1-es bajnokának, Emerson Fittipaldinak az unokája 2023-ban is hivatalos tartalékversenyzőként és tesztversenyzőként folytatja az amerikaiakkal, így már az ötödik szezonját kezdi meg a csapattal.

A 26 esztendős Fittipaldi a VF-23-as modell fejlesztését is segíti majd, noha a gárda nem rendelkezik saját szimulátorral, így az ő munkája némiképp eltér a legtöbb tartalékversenyzőjétől. A brazil, aki 2020-ban a sérült Romain Grosjean helyetteseként két F1-es nagydíjat is teljesített már a Haasszal, tavaly a bahreini téli teszten, valamint két szabadedzésen (Mexikó és Abu-Dzabi) és az évzáró abu-dzabi teszten vezette a 2022-es VF-22-t. Idén az F1-es kötelezettségei mellett a sportautó-világbajnokság LMP2-es osztályában fog versenyezni a WeatherTech-csapattal.

Pietro Fittipaldi (Fotó: XPB)

„Örülök, hogy folytathatom a Haasszal, egy csapattal, amit a családomnak tekintek” – nyilatkozta Fittipaldi. „Ez lesz az ötödik szezonom az F1-ben a Haasszal hivatalos tartalék- és tesztversenyzőként, és izgatottam várom a 2023-as szezont, amiben versenyképesek lehetünk. Tavaly két szabadedzést teljesítettem, teszteltem az év elején és a szezon végén is. Kíváncsian várom az új autót, az új fejlesztéseket, és remélem, hogy még nagyobb előrelépést tehetünk a VF-23-mal.”

Günther Steiner csapatfőnök hozzátette, fontosnak érzi az F1-es csapat számára a folytonosságot, és Fittipaldi ezt képviseli. „Az F1-ben minden eshetőségre fel kell készülni, és Pietro már bizonyította, képes bármikor a volán mögé ülni és vezetni. Kétszer már megtette 2020-ban” – fogalmazott az olasz, megjegyezve, az új autók passzolnak Fittipaldi agresszív vezetési stílusához, ami „zene a füleinek”. „Ő egy komoly érték a csapatunk számára, ezért örülünk a közös folytatásnak.”

Borítókép: Pietro Fittipaldi (Fotó: XPB)

További tartalmak