Musorujsag
Élő Eredmények
×

Teljesítette az első tesztnapot a Ferrari tartalékosa

Teljesítette az első tesztnapot a Ferrari tartalékosa

Ferrari
Véget ért a Ferrari bemelegítő tesztjének első napja, melyen a csapat tartalékosa, Robert Shwartzman vitte pályára az alakulat 2021-es versenygépét. Holnap az egyszeres futamgyőztes, Carlos Sainz következik!

Az elmúlt években hagyománnyá vált a Ferrarinál az autóbemutatókat és a kollektív teszteket megelőző bemelegítő gyakorlás, amivel a pilótákat, valamint a csapattagokat szeretnék felrázni a többhetes téli pihenő után. Ezt rendszerint „házi pályájukon”, Fioranóban rendezik, a pilóták pedig egy korábbi versenygéppel körözhetnek.

Idén a 2021-ben használt SF21-re esett a választás, amit a háromnapos esemény első napján az egyik tartalékversenyző, Robert Shwartzman vitt pályára (a másik beugrós, Antonio Givonazzi kihagyja a tesztet, mert a Ferrari új WEC-autójával ismerkedik Amerikában).

 

A korábbi többszörös F2-es futamgyőztes nehéz körülmények között kezdte a tesztelést, Fioranóban ugyanis a Ferrari közlése szerint vizes pálya és rendkívüli hideg fogadta a csapatot. Ennek megfelelően az autóra esőgumik kerültek, és mivel a délutáni etap előtt is leszakadt az ég, a folytatásban is azok maradtak fenn az SF21-esen.

Shwartzman összesen 77 kört teljesített (délelőtt 35-öt, délután 52-t), ami 259 kilométernek felel meg. Miközben ő a pályán próbálta „lerázni a rozsdát” és a csapattagok is próbáltak újra formába lendülni, a Ferrari juniorakadémiájának tagjai a garázsban figyelték a munkafolyamatokat.

A gyakorlás holnap folytatódik, az autót pedig a csapat egyik állandó versenyzője, Carlos Sainz veszi majd át (a spanyol számára pont a 2021-es modell volt az első, amit Ferrari-pilótaként vezethetett). Azzal, hogy a Ferrari felfedte, a szerdai nap az egyszeres futamgyőztessé, biztossá vált az is, hogy csütörtökön a tavalyi ezüstérmes, Charles Leclerc ül autóba.

Az F1-es bemutatók időpontjai:

február 3. – Red Bull, New York (évnyitó)

február 6. – Williams, 15 óra (festés és évnyitó)

február 7. – Alfa Romeo, Zürich, 10 óra

február 11. – Alpha Tauri, New York (festés)

február 13. – McLaren, Woking

február 13. – Aston Martin, Silverstone, 20 óra

február 14. – Ferrari, Maranello

február 15. – Mercedes, Silverstone

február 16. – Alpine, London

Előszezoni teszt: február 23-25., Bahrein

Borítókép: Kép: Ferrari

További tartalmak